Εκπνέει η προθεσμία ρύθμισης οφειλών προς τον Δήμο Αλμυρού - έκδοση 11-11-2017 - Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Εκπνέει η προθεσμία ρύθμισης οφειλών προς τον Δήμο Αλμυρού – έκδοση 11-11-2017

 

Ρύθμισαν οι 700 από τους 4.000 οφειλέτες

Αναλυτικά στοιχεία – Πρόβλημα με τους αλλοδαπούς

Η ρύθμιση που τέθηκε σε ισχύ από τις 31 Ιουλίου 2017 και αφορά τη ρύθμιση οφειλών των πολιτών προς τους Δήμους, εκπνέει στις 31 Νοεμβρίου.  Η συγκεκριμένη ρύθμιση, βασίζεται στη λογική των δόσεων, καθώς οι οφειλέτες μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους έως και σε 100 δόσεις την οφειλή τους, απαλλαγμένη από προσαυξήσεις, που μπορεί να έφταναν και στο 100% του αρχικού ποσού.

Συγκεκριμένα, ως προς τις απαλλαγές η διαγραφή των προσαυξήσεων ορίζεται ως εξής:

  • 100% αν η οφειλή εξοφληθεί εφάπαξ
  • 80% αν η οφειλή εξοφληθεί σε 2 έως 24 δόσεις
  • 70% αν η οφειλή εξοφληθεί σε 25 έως 48 δόσεις
  • 60% αν η οφειλή εξοφληθεί σε 49 έως 72 δόσεις
  • 50% αν η οφειλή εξοφληθεί σε 73 έως 100 δόσεις

Μετά τη λήξη της ρύθμισης και χωρίς άλλη ειδοποίηση, οι Δήμοι θα προβαίνουν στη νόμιμη διαδικασία αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, όπως η στέρηση φορολογικής ενημερότητας, η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών και ακίνητης περιουσίας.

Οι ρυθμίσεις στον Δήμο Αλμυρού  

Στον Δήμο Αλμυρού, οι οφειλέτες ανέρχονται συνολικά στους 4.000. Μέχρι στιγμής, περίπου 700 έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών τους, ενώ όσο πλησιάζουμε στην εκπνοή της προθεσμίας ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.

Αλλοδαποί παραβάτες ΚΟΚ επιβαρύνουν τα ταμεία του Δήμου

Αξιοσημείωτο είναι πως, τα ποσά από τις κλήσεις που καταγράφει η τροχαία στο τμήμα της Εθνικής Οδού που ανήκει στα όρια του Δήμου Αλμυρού, πρέπει να καταβάλλονται στα ταμεία του Δήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το σύνολο των οφειλετών, το 40% (1.800 περίπου), αφορά παραβιάσεις του ΚΟΚ. Η κατάσταση αυτή επιφέρει αναστάτωση στο ταμείο του Δήμου, καθώς το 90% των παραβατών, είναι αλλοδαποί, που διαμένουν σε άλλες χώρες και δεν προβλέπεται κανένας τρόπος άσκησης πίεσης εξόφλησης των οφειλών.

Οφειλέτες καφεστίασης

Όσον αφορά τα καταστήματα εστίασης, έχουν καταγραφεί 150 εν ενεργεία επιχειρήσεις. Οι ιδιοκτήτες ανταποκρίθηκαν άμεσα στον διακανονισμό των οφειλών, καθώς μόνο 20 δεν έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση. Για τους επαγγελματίες που οφείλουν στον Δήμο, αλλά έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, ισχύει ότι και για τους υπόλοιπους οφειλέτες, όμως προσήλθαν σε χαμηλό ποσοστό για την τακτοποίηση των οφειλών τους.

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Αλμυρού κ. Μιχάλης Μακρής δήλωσε στον «Λαό του Αλμυρού»: «Λίγες ημέρες απομένουν για τη ρύθμιση που μπορούν να κάνουν οι οφειλέτες  του Δήμου Αλμυρού. Καλούμε όσους δεν έχουν πραγματοποιήσει κάποια ρύθμιση, να τακτοποιήσουν το θέμα, ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις.»

Χριστίνα Τοσούδη
Αφήστε μια απάντηση