Ζήσαμε ένα μαγευτικό ταξίδι από τη Σμύρνη στον Πειραιά, στην αποθήκη της Αλατοστράτας - έκδοση 11-11-2017 - Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Ζήσαμε ένα μαγευτικό ταξίδι από τη Σμύρνη στον Πειραιά, στην αποθήκη της Αλατοστράτας – έκδοση 11-11-2017

 

Απολαύσαμε μια μουσική διαδρομή από τη Σμύρνη έως τον Πειραιά στην Αποθήκη της Αλατοστράτας, σε μια εξαιρετική συναυλία. Υπεύθυνοι οι Αλέξανδρος Διακογιάννης (Ακορντεόν – Τσίμπαλο), Θέμης Ντούκας (Κιθάρα – Τραγούδι), Παναγιώτης Παναγάκης (Ούτι – Πολίτικη λύρα – Τραγούδι), Παύλος Σίμος (Μπουζούκι – Ούτι – Τραγούδι).

 

Οι μουσική πιστοί, στη Μικρασιάτικη διάλεκτο και σε πρώτες εκτελέσεις, απέδωσαν το ταξίδι αυτό με κάθε σεβασμό, αλλά και λιτά, όπως αρμόζει στην «καθαρή» τέχνη.

Ανυπομονούμε να τους ξανακούσουμε, αλλά μέχρι τότε ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τους καλλιτέχνες:

Αλέξανδρος Διακογιάννης: Καταγωγή από το χωριό Πύργος της Σάμου. Παίζει και είναι πτυχιούχος πιάνου, ακορντεόν και τσίμπαλο (μαθηματα στο τσίμπαλο με δάσκαλο τον Κλέαρχο Κορκόβελο)

Θέμης Ντούκας: Καταγωγή από τον Αλμυρό. Πήρε μαθήματα μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού στο Τσέλο και θεωρία μουσικής. Τα τελευταία χρόνια παίζει Ρεμπέτικη Κιθάρα.

Παναγιώτης Παναγάκης: Καταγωγή από το χωριό Πύργος της Σάμου. Παίζει ούτι και Πολίτικη Λύρα με δάσκαλο τον Ευγένιο Βούλγαρη ( πολίτικη Λύρα ).
Σπουδάζει στο ΤΕΙ Άρτας τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής και έχει κάνει μαθήματα κλασικού τραγουδιού.

Παύλος Σίμος : Καταγωγή από το Βαθύ Σάμου, είναι αυτοδίδακτος στο μπουζούκι και στο ούτι.

 
Αφήστε μια απάντηση