Επτά νέα φορο-χτυπήματα για το 2018 - Enjoy! - Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Επτά νέα φορο-χτυπήματα για το 2018 – Enjoy!
Με το ένα χέρι η κυβέρνηση δίνει μέρισμα και με το άλλο ετοιμάζεται να κόψει πάλι συντάξεις, επιδόματα και να επιβάλει νέους φόρους. Προτού προλάβουν νοικοκυριά να χαρούν από το χριστουγεννιάτικο δώρο της κυβέρνησης, έρχεται ο προϋπολογισμός του 2018 όχι μόνο για να τους το πάρει πίσω αλλά και για να τους ζητήσει να πληρώσουν περισσότερα.
Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά έντεκα ψηφισμένα μέτρα ενεργοποιούνται από την Πρωτοχρονιά που θα φέρουν νέα βάρη σε εκατομμύρια φορολογουμένους και έρχονται να προστεθούν στον ήδη βαρύ λογαριασμό της υπερφορολόγησης και των περικοπών, μπροστά στα οποία το μέρισμα φαντάζει με ψίχουλα.
Ο προϋπολογισμός του 2018 που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή μπορεί να μην περιλαμβάνει νέα πρόσθετα μέτρα για να επιτευχθεί ο δύσκολος στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ, αλλά φέρνει αυτά που η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ψηφίσει από τον Μάιο του 2016 και τα οποία πρόκειται να τεθούν σε ισχύ το επόμενο έτος. Και για τους φορολογουμένους ένα μέτρο είναι «νέο» όταν έρχεται η ώρα του λογαριασμού.

…η συνέχεια του άρθρου στην πηγή του…
Αφήστε μια απάντηση