Δελτίο Τύπου της Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού με αφορμή τη «BlackFriday» - Λαός Του Αλμυρού

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού με αφορμή τη «BlackFriday» 

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, σχετικά με τις προσφορές των καταστημάτων κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου:

 

Όπως έχει γίνει γνωστό, για δεύτερη χρονιά φέτος προωθείται η προερχόμενη από το εξωτερικό ενέργεια «BlackFriday», η οποία θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή 24 Νοεμβρίου. Η καταναλωτική προωθητική αυτή ενέργεια πραγματοποιείται την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, που παραδοσιακά σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων στις ΗΠΑ, όπου τα καταστήματα, κυρίως σε κλάδους όπως τα ηλεκτρικά είδη και τα προϊόντα τεχνολογίας, προβαίνουν σε εκτεταμένες προσφορές προϊόντων.

 

Το καταναλωτικό κοινό του Αλμυρού -και όχι μόνο- θα έχει την ευκαιρία να στηρίξει την τοπική αγορά, καθώς κάποια εμπορικά καταστήματα προτίθενται να εξυπηρετήσουν τις επιθυμίες του με τις καλύτερες προσφορές.

Η Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού ανακοινώνει ότι είναι στην ευχέρεια των καταστημάτων να συμμετάσχουν στην προωθητική αυτή ενέργεια, όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς εφαρμόζονται οι όροι και κανόνες της Υπουργικής Απόφασης 56885/19-11-2014 για τις προσφορές και προωθητικές ενέργειες.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και προαιρετικά το ποσοστό της μείωσης σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προϊόντα.

Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα (50%) του συνόλου των κωδικών που διαθέτει το κατάστημα και αυτό ισχύει και για την BlackFriday.

Η τήρηση των προϋποθέσεων αυτών είναι αυτονόητη, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη εποχή.

Συγκεκριμένα, για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 €.  Εάν οι προσφορές είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 €, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.  Ταυτόχρονα με τα παραπάνω μπορεί να επιβάλλεται και αυτοτελές πρόστιμο 1.000 έως 3.000 € για κάθε μία από τις παραβάσεις που περιλαμβάνονται στο άρθρο 78 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ.

Η αγορά του Αλμυρού, προσαρμόζεται στις καινούργιες προωθητικές τακτικές πωλήσεων και, σε κάθε πρερίπτωση,  θα είναι έτοιμη και την επερχόμενη εορταστική περίοδο να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες και τις επιθυμίες των καταναλωτών που θα την προτιμήσουν για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους.

 

 
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.