Ένας στους τέσσερις ρύθμισε τις οφειλές του στον Δήμο Αλμυρού - έκδοση 2-12-2017 - Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Ένας στους τέσσερις ρύθμισε τις οφειλές του στον Δήμο Αλμυρού – έκδοση 2-12-2017
Πονοκέφαλος στις υπηρεσίες για τις πολυάριθμες οφειλές από κλήσεις

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έληξε η προθεσμία  που δόθηκε στους οφειλέτες των Δήμων για ρύθμιση των οφειλών τους σε έως 100 δόσεις, απαλλαγμένες από προσαυξήσεις, που σε ορισμένες περιπτώσεις έφταναν και στο 100% του αρχικού ποσού.

Μετά τη λήξη της ρύθμισης και χωρίς άλλη ειδοποίηση, οι Δήμοι θα προβούν στη νόμιμη διαδικασία αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, όπως η στέρηση φορολογικής ενημερότητας, η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών και ακίνητης περιουσίας.

Οι ρυθμίσεις στον Δήμο Αλμυρού  

Στον Δήμο Αλμυρού, οι οφειλέτες ανέρχονται συνολικά στους 4.000. Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, περίπου 700 είχαν προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών τους, ενώ μετά την εκπνοή της προθεσμίας ο αριθμός σταμάτησε στους 900. Ρύθμισαν δηλαδή περίπου 1 στους τέσσερις οφειλέτες.

 

Οφειλέτες καφεστίασης

Όσον αφορά τα καταστήματα εστίασης, έχουν καταγραφεί οφειλές σε 150 εν ενεργεία επιχειρήσεις. Οι ιδιοκτήτες ανταποκρίθηκαν άμεσα στον διακανονισμό των οφειλών, καθώς σχεδόν όλοι έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση. Για τους επαγγελματίες που οφείλουν στον Δήμο, αλλά έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, ισχύει ότι και για τους υπόλοιπους οφειλέτες, όμως προσήλθαν σε χαμηλό ποσοστό για την τακτοποίηση των οφειλών τους.

Αλλοδαποί παραβάτες ΚΟΚ επιβαρύνουν τα ταμεία του Δήμου

Αξιοσημείωτο είναι πως, τα ποσά από τις κλήσεις που καταγράφει η τροχαία στο τμήμα της Εθνικής Οδού που ανήκει στα όρια του Δήμου Αλμυρού, πρέπει να καταβάλλονται στα ταμεία του Δήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το σύνολο των οφειλετών, το 40% (1.800 περίπου), αφορά παραβιάσεις του ΚΟΚ. Η κατάσταση αυτή επιφέρει αναστάτωση στο ταμείο του Δήμου, καθώς το 90% των παραβατών, είναι αλλοδαποί, που διαμένουν σε άλλες χώρες και δεν προβλέπεται κανένας τρόπος άσκησης πίεσης εξόφλησης των οφειλών.
Αφήστε μια απάντηση