Ακόμη δύο άστεγοι στον Αλμυρό
Μετά από καταγγελίες αναγνωστών, ήρθαν στο φως νέες περιπτώσεις συμπολιτών μας οι οποίοι έχουν χάσει οικία και εργασία.

Μητέρα και γιος, σε ηλικίες περίπου 65 και 40 ετών, βρίσκουν στέγη σε ξωκλήσια της Ευξεινούπολης, ενώ τη μέρα περιφέρονται χωρίς τέλος στους δρόμους της Ευξεινούπολης και του Αλμυρού.

Η μητέρα έχασε τη δουλειά της και επέστρεψε αρχικά φιλοξενούμενη, σε οικία συγγενούς της. Με την παρέλευση του χρόνου, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την οικία και έκτοτε είναι άστεγη. Μαζί της έχει τον γιο της,  ο οποίος είναι μάλλον άτομο με ειδικές ανάγκες.

Βάσει των αναγνωστών που μας το καταγγέλλουν έχει ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αλμυρού, η τοπική κοινότητα Ευξεινούπολης και η ενορία Ευξεινούπολης. Προς το παρόν μητέρα και γιός σιτίζονται από το “Σπίτι Γαλήνης Ευξεινούπολης”, ενώ η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου της πρότεινε κάποια δομή φιλοξενίας εκτός Αλμυρού, στην οποία η ίδια δυσκολεύεται να αποφασίσει να πάει. Οι υπηρεσίες είναι σε αναμονή κλιμακίου από τη στέγη φιλοξενίας και αναμένουμε νεότερα.

Δημιουργείται πλέον ανάγκη δομής, η οποία θα μπορεί να δώσει στέγη σε συμπολίτες μας, ίσως σε κάποιο ακίνητο του Δήμου που δεν αξιοποιείται… ακόμη και ανεπίσημα για αρχή. Οι πολίτες έχουν δημιουργήσει πολλές δομές προσφοράς βοήθειας, για σίτιση, ρουχισμό και άλλες  ανάγκες, αλλά τη στέγαση συμπολιτών, δεν αντέχουν οικονομικά οι κοινωνίες να την καλύψουν, και πόσο μάλλον σταθερά.

Ίσως εν όψει της συνεδρίασης της επιτροπής πολιτικής προστασίας του Δήμου Αλμυρού την Πέμπτη… να τεθεί και αυτό το θέμα.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.