Αλμυρός: Πέταξαν κουτάβια στα σκουπίδια – Φόλες στην Ευξεινούπολη
Ρεζίλι των σκυλιών γίναμε, σε επισκέπτες της πόλης μας.

Επισκέπτες στην πόλη μας, φιλοξενούμενοι για την περίοδο των εορτών, όταν χρειάστηκε να πετάξουν τα σκουπίδια τους σε κάδο στον Αλμυρό τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, ανακάλυψαν ότι κάποιος ασυνείδητος είχε πετάξει ένα τσουβάλι με κουτάβια.

Το τσουβάλι με τα 8 κουτάβια ήταν δεμένο, με σκοπό μάλλον να πεθάνουν από ασφυξία και να …απαλλάξουν τον μέχρι τότε ιδιοκτήτη. Το ζευγάρι άνοιξε το τσουβάλι και διαπίστωσε ότι το ένα είχε ήδη πεθάνει από το κρύο, ή ίσως γιατί ήταν καταπλακωμένο από τα υπόλοιπα.

Παρότι ξένοι στην πόλη μας, ενδιαφέρθηκαν, μας έστειλαν μήνυμα για έκκληση βοήθειας, ζήτησαν το τηλέφωνο της φιλοζωϊκής και έπειτα επικοινώνησαν και με το καταφύγιο αδέσποτων ζώων της κας Ελένης Χριστέλου.

Αυτή τη στιγμή τα 7 κουτάβια, βρίσκονται στο καταφύγιο, σε ζεστό χώρο, αλλά δυστυχώς απομακρύνθηκαν πολύ νωρίς από τη μητέρα τους και δεν λαμβάνουν τροφή. Στο καταφύγιο προσπάθησαν να βρουν κάποια άλλη σκυλίτσα ώστε να θηλάσουν, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε αποτέλεσμα.

Θυμίζουμε ότι στον Αλμυρό, στον Ξηριά, αλλά και παλαιότερα πάλι σε κάδο, εντοπίστηκαν κουτάβια, κλεισμένα σε τσουβάλι και πεταμένα. Μια πρακτική, η οποία ακολουθείται από ιδιοκτήτες ζώων, οι οποίοι προτιμούν την αποτρόπαια αυτή πράξη, από τη στείρωση της σκύλας τους.

Οι ανάγκες είναι καθημερινές, οι ειδήσεις για αδέσποτα και για το σκληρό πρόσωπο των ανθρώπων προς τα ζώα, επίσης είναι καθημερινές.

Την ίδια μέρα στην Ευξεινούπολη δηλητηρίασαν με φόλες οικόσιτα ζώα, δύο πανέμορφα σκυλιά. Ο ιδιοκτήτης, προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο, με σκοπό τη μήνυση, αλλά εν τω μεταξύ επικοινώνησε με την Πρόεδρο της φιλοζωϊκής κα Αθηνά Υφαντή και με το καταφύγιο και υιοθέτησε ένα αδέσποτο σκύλο.

Κάνουμε έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει, ώστε να μη κλείσει το κυνοκομείο της κας Χριστέλου, να επικοινωνήσει στο 6977 620007. Επίσης, τονίζουμε, ότι τα περισσότερα σκυλιά είναι κουτάβια… Η καλύτερη βοήθεια είναι να βρουν ένα σπίτι, μια οικογένεια.

 

(η φωτογραφία είναι από το διαδίκτυο)

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.