Στις 12/1 η παρουσίαση του μυθιστόρηματος της Νένας Ζήση "Στο φως του Κίτρινου Αστεριού" - Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Στις 12/1 η παρουσίαση του μυθιστόρηματος της Νένας Ζήση “Στο φως του Κίτρινου Αστεριού”

Μια ιστορία αγνού έρωτα ανάμεσα σε ένα νεαρό εβραίο και μια ανήλικη Χριστιανή εκτυλίσσεται στο πρώτο μυθιστόρημα της Νένας Ζήση με τίτλο “Στο φως του Κίτρινου Αστεριού” που θα παρουσιαστεί στον Αλμυρό, την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου στις 20:30 στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Ειδικού Σχολείου Αλμυρού.

Το ζευγάρι πασχίζει να υπερβεί τα εμπόδια που θέτουν οι άνθρωποι και οι δοξασίες τους στα μέσα του 1973. Η κοινωνική και η πολιτική πραγματικότητα της εποχής είναι ο καμβάς πάνω στον οποίον υφαίνεται η σχέση.

Περισσότερα για το βιβλίο θα μάθουμε στην παρουσίαση από τη συγγραφέα Νένα Ζήση, αλλά και τη φιλόλογο Αγγελική Μπαρμπερίου Κεχαγιά. Την εκδήλωση συντονίζει η Βιβή Τσιντσίνη, εκδότρια της εφημερίδας “Λαός του Αλμυρού”.

Μέρος των εσόδων της πώλησης του βιβλίου θα διατεθούν για ανάγκες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Σχολείων “Η Στοργή”.

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Νένα Ζήση γεννήθηκε και ζει στον Βόλο. Εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα και στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των Επιχειρήσεων.
Είναι πολιτισμολόγος και έχει Μεταπτυχιακό τίτλο από το τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Συνεργάστηκε με την επιστημονική ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το πρόγραμμα «Σχεδιάζοντας το Μουσείο της πόλης του Βόλου».
Από το 2008 ασχολείται με την προφορική ιστορία και την συλλογή προφορικών μαρτυριών που σχετίζονται με την παρουσία των Εβραίων στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία σε Βόλο και Θεσσαλονίκη.
Είναι μέλος την Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Βόλου (ΟΠΙΒΟ) με αντικείμενο προφορικές μαρτυρίες κατοίκων του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής που αφορούν στην εξέλιξη της πόλης στις διάφορες ιστορικές φάσεις του 20ου αιώνα.
Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά.
Τον Απρίλιο του 2014 από τις εκδόσεις. Δ. Κυριακίδη κυκλοφόρησε η πρώτη συγγραφική της δουλειά (δοκίμιο) με τίτλο «Γάμοι κόντρα στο ρεύμα. Μικτοί γάμοι εβραίων και χριστιανών στη σύγχρονη Ελλάδα: η περίπτωση της πόλης του Βόλου».

 

nena prosklhsh
Αφήστε μια απάντηση