Τίμησε το έθιμο της μπάμπως ο Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης - Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Τίμησε το έθιμο της μπάμπως ο Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης

Την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018, στην κοσμική ταβέρνα «Ούτας», αναβίωσαν το έθιμο της Μπάμπως οι γυναίκες, μέλη του Συλλόγου της Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης.

Γλέντι μέχρι πρωίας, η απουσία των ανδρών όπως προστάζει το έθιμο, το αναμνηστικό δώρο για όλες τις κυρίες και οι τιμές προς τις μαμές, συνετέλεσαν στην επιτυχία της βραδιάς.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, η κα Γιάννα Μπατσκίνη – Κωτούλα, καλωσόρισε τις παρευρισκόμενες κυρίες και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τις μαίες που συνέβαλαν με την παρουσία τους για μια ακόμη φορά στην αναβίωση του εθίμου. Ακόμη ευχαρίστησε για την παρουσία τους τις κυρίες: Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γεωργία Μποτού – Τοκαλή, Άννα Εσερίδη, Χαρά Ρούσσα, Μίνα Τέφογλου.

Οι μαίες που τμήθηκαν είναι οι: Ειρήνη Αραμπατζή, Ρίτσα Κατραμάδη- Μιχαλακοπούλου, Πόπη Κουρκούμπα, Έφη Μπουκουβάλα και Σούλα Φασουλόγλου. Την ΠΟΣΑΡ εκπροσώπησε η Γερακίνα Μηνούδη.

Το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου, παρουσίασε καλοδουλεμένους παραδοσιακούς χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας υπό την επιμέλεια του χοροδιδασκάλου κ. Αντώνη Στάμου.

Υπενθυμίζουμε πως την προηγούμενη χρονιά δημιουργήσαμε ένα βίντεο – αφιέρωμα, στο οποίο οι τιμώμενες μαίες μας μίλησαν για το επάγγελμά τους και τις εμπειρίες τους. Αξίζει να ταξιδέψουμε μέσα από τις αφηγήσεις τους και να αποδώσουμε με αυτό τον τρόπο και εμείς φόρο τιμής στις μαμές που στηρίζουν τις γυναίκες στην πιο όμορφη και ευαίσθητη στιγμή της ζωής τους. Το αφιέρωμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες της εκδήλωσης:

 
Αφήστε μια απάντηση