Δημογραφική Βόμβα: Κατακόρυφη αύξηση στην παραγωγική ηλικία των Τούρκων 

Η Τουρκία «μικραίνει», όπως προκύπτει από την απογραφή του πληθυσμού της γείτονος για το 2017, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Hürriyet». Το συμπέρασμα αυτό συνιστά στρατηγική απειλή για όλη την περιοχή και φυσικά για την Ελλάδα, δίνοντας στην Τουρκία ένα δημογραφικό πλεονέκτημα για το μέλλον.

Ο συνολικός πληθυσμός της Τουρκίας το 2017 έφτασε τα 80.810.525 και είναι μεγαλύτερος κατά 1 εκατομμύριο από αυτόν του 2016. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως τα επιμέρους στοιχεία που προκύπτουν από την απογραφή. Για παράδειγμα, ο μέσος όρος ηλικίας του πληθυσμού είναι τα 31 χρόνια, γεγονός που οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία είναι ουσιαστικά μία «νέα» και δυναμική χώρα.

Μάλιστα, το αποτέλεσμα που δίνει διαστάσεις δημογραφικής βόμβας στην έρευνα είναι ότι το 23,6% του πληθυσμού αποτελείται από παιδιά ηλικίας 1 έως 14 ετών, φτάνοντας περίπου τα 20 εκατομμύρια νέων ανθρώπων. Στην ηλικιακή ομάδα δε 0-9 ετών, η Τουρκία έχει την τύχη να συμπεριλαμβάνει μία ολόκληρη Ελλάδα, αφού ο αριθμός των παιδιών αντιστοιχεί σε ολόκληρο τον πληθυσμό της χώρας μας.

…η συνέχεια του άρθρου στην πηγή του…

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.