Επίσκεψη του 1ου Γυμνάσιου Βόλου στο Σύλλογο Βλάχων Αλμυρού
 

Το πρωί της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου, πραγματοποίησαν επίσκεψη στα γραφεία του Συλλόγου Βλάχων στις εργατικές κατοικίες Αλμυρού.

Σκοπός της επίσκεψης, ήταν οι νεαροί μαθητές να ενημερωθούν για την ιστορία και κυρίως τα γλωσσικά ιδιώματα των Βλάχων του Αλμυρού. Φυσικά ο σύλλογος ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα και σύσσωμα μέλη του έδωσαν το παρόν.

Ο πρόεδρος κ. Γιώργος Μπιντάκας καλωσόρισε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν τονίζοντας την ανάγκη της διαφύλαξης της παράδοσης. Η κα Μέτσου Ευαγγελία γραμματέας του Συλλόγου και εκπαιδευτικός και ο κ. Αποστόλης Τσαγκάρης επίσης εκπαιδευτικός, πρώην χοροδιδάσκαλος και ενεργό μέλος του Συλλόγου επί πολλά συναπτά έτη, παρουσίασαν αναλυτικά στα παιδιά την ιστορία και τις ιδιαιτερότητες της βλάχικης γλώσσας.

Μετά το πέρας της παρουσίασης των ιστορικών και λαογραφικών στοιχείων οι κυρίες Χρόνη Αρετή υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Κιάκου Χρυσούλα ταμίας πρόσφεραν σε όλους παραδοσιακές πίτες, ενώ στήθηκε και ένα μικρό γλέντι με κάποια από τα παιδιά να συμμετέχουν στον χορό.

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.