Η επέλαση των καρναβαλιστών σε Ευξεινούπολη και Αλμυρό – video, φωτο | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Η επέλαση των καρναβαλιστών σε Ευξεινούπολη και Αλμυρό – video, φωτοΜετά την περσινή επέλαση η νέα γενιά καρναβαλιστών της Ευξεινούπολης πραγματοποίησε και φέτος μια προ-παρέλαση για να ξυπνήσει τα …πνεύματα και να μας καλέσει όλους την Κυριακή στη μεγάλη καρνιβαλική παρέλαση.

Το απόγευμα της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου, από τα γραφεία του Συλλόγου ξεκίνησαν μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Αλμυρού, και ξεστράτισαν στον πεζόδρομο Ευξεινούπολης. Οι καρναβαλιστές μπήκαν σε μαγαζιά όπως θέλει το έθιμο, ξεσήκωναν τους θαμώνες και έφευγαν για το επόμενο.

Σειρά είχε ο Αλμυρός, με προορισμό τον πεζόδρομο και την πλατεία. Την παράσταση κλέβει και φέτος η “μακαρένα”, το θρυλικό κάμπριο αμάξι των καρνιβαλιστών, που αποτελεί πλέον σήμα κατατεθέν του Ευξεινουπολίτικου καρναβαλιού.

Η επιτροπή του καρναβαλιού καλεί όλους να συμμετέχουν στο καρναβάλι της Ευξεινούπολης. Φέτος για πρώτη φορά θα έχουμε και τη συμμετοχή του συλλόγου της Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης, μέλη του οποίου θα παρουσιάσουν παραδοσιακό έθιμο κατά την καρναβαλική παρέλαση.

Καλή Αποκριά!

 
Αφήστε μια απάντηση