Πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί για τη διαδικασία παραπομπής και των 10 πολιτικών προσώπων 

Εγκρίθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης από την Ολομέλεια της Βουλής, και ύστερα από θυελλώδη συνεδρίαση, η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες δέκα πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis.

Έπειτα από μια μαραθώνια διαδικασία, η οποία διήρκησε 21 ώρες, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος ανακοίνωσε ότι κατόπιν των αποτελεσμάτων της διεξαχθείσης μυστικής ψηφοφορίας γίνεται δεκτή η πρόταση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διότι συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών που προβλέπεται στην παράγραφο 9 του άρθρου 155 του Κανονισμού της Βουλής για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο, καθώς και για τους οκτώ πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιώργο Κουτρουμάνη.

Σκοτωμός επικράτησε νωρίτερα στη Βουλή με φωνές μεταξύ βουλευτών και με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς. Ακούστηκαν εκφράσεις όπως πολιτική σκευωρία, συμμορίτες και αρχισυμμορίτες, παλιανθρωπιά του πρωθυπουργού, επιστρέφει ο Κόλλιας (της επταετούς Χούντας),  Δελφινάριο, το παραχέσατε, πολιτική αλητεία, θα μιλάω όσο πρέπει, άει στο διάολο κ.λπ.

Όσο περνούσε η ώρα και όσο η συζήτηση έφτανε προς το τέλος της τα νεύρα είχαν ενταθεί και ιδιαίτερα οι ομιλητές έρχονταν σε ευθεία σύγκρουση με τον Νίκο Βούτση για τον χρόνο της ομιλίας τους.

…η συνέχεια του άρθρου στην πηγή του…

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.