Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη
έκδοση 24-2-2018

Ο μαύρος, ο αράπης, ο Τσιν-Τοσ-ταμ-ταμ

Πως δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο, στο almyros.gr, οι δώδεκα εκδηλώσεις του τριημέρου; … ε, είναι που έχουμε κλειδωμένο έναν «αράπη» να ανεβάζει αυτά που φωτογραφίζουμε η Χριστίνα και η υποφαινόμενη…

Μας τρελάνανε κυρία μου… όλες οι εκδηλώσεις μαζεμένες, αλλά καμία με συνδιοργάνωση. Είναι καλό που ζωντανεύουν όλες οι γωνιές του Αλμυρού… και πρέπει να συνεχίσει αυτό… αλλά αφού έχουμε τόσο ζωηρό ντόπιο υλικό, φαντάσου λέει… να τους μάζευε κάποιος, όλους το πρώτο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς σε μια μεγάλη παρέλαση! Και να το διαφήμιζε σε όλη τη Θεσσαλία. Ο κύβος ερρίφθη… ποιος θα τον σηκώσει; Τι θα λέγατε για παραλία; Μιτζέλας ή Αχιλλείου;

Δεν ψήνομαι…

Μετά από Άναμμα φωτιάς στον Πλάτανο, Άναμμα φωτιάς στη Σούρπη, κάψιμο καρνάβαλου στην Ευξεινούπολη και άναμμα φωτιάς στον Πτελεό, ένα έχω να πω σε «οχθρούς και φίλους»… ΔΕΝ ΨΗΝΟΜΑΙ! Κι όποιος κατάλαβε… κατάλαβε.

 

Καρναβάλι Ευξεινούπολης

Ενθουσίασε τους παρισταμένους το φετινό, ισορροπημένο καρναβάλι στην Ευξεινούπολη. Το δρώμενο της Ανατολικής Ρωμυλίας ήταν μια ευχάριστη και απαραίτητη νότα και ελπίζουμε του χρόνου να δούμε και άλλους συλλόγους με παραδοσιακά σατυρικά δρώμενα. Ο δε Κωτούλας ως «νύφη» θα μείνει αξέχαστος… σχεδόν όσο μας έχει μείνει και ο Γιάννης Γαλατσίδας με γαμπρό τη Σίσσυ Ζαχαροπούλου!

 

Στα σοβαρά

Στα σοβαρά τώρα, ο Απολογισμός Πεπραγμένων, αφού έκανε τη βόλτα του από το Δημοτικό Συμβούλιο, πηγαίνει πολιτιστικό την Τετάρτη, σε μια προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, να επικοινωνήσει με τους πολίτες. Ανεξαρτήτως πεποιθήσεων, ένα τέτοιο κάλεσμα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, για όλους όσους θέλουν να ακούσουν ή να πουν και αναμένουμε με αγωνία αν θα έχει ανταπόκριση. Σε κάθε περίπτωση είναι μια κίνηση αξιέπαινη και θαρραλέα.

 

Είδηση βόμβα

Μια πληροφορία έφτασε στ’ αυτιά μας που αν επιβεβαιωθεί και γίνει είδηση θα απασχολήσει πολύ σοβαρά τον Δήμο μας. Πρόκειται για πραγματική βόμβα και ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθεί ποτέ. Περισσότερα στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας μας, καθώς εργαζόμαστε για την διασταύρωση των πληροφοριών.

 

Ceta-Φέτα

Στη διεπαγγελματική για τη φέτα, συμμετέχουν δυο Αλμυριώτες, αναγνωρισμένοι για την προσφορά τους, ο κ. Μποτός της «ΡΟΥΣΣΑΣ» και ο κ. Γκρίνιας. Θεωρώ την είδηση ευχάριστη και σημαντική, καθώς ο Αλμυρός έπρεπε να εκπροσωπηθεί και εκπροσωπείται και μάλιστα μέσα πρωταγωνιστικούς ρόλους. Καλή σταδιοδρομία κύριοι και πολύ καλά αποτελέσματα στον αγώνα σας… που κάνετε για όλους μας.

 
 

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.