Αναβάλλεται η δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών - Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Αναβάλλεται η δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Κακή εξέλιξη η διαφαινόμενη αναβολή της δίκης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Το γεγονός παρατείνει την κράτηση τους, εγκυμονεί τον κίνδυνο της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου με την προσθήκη της κατασκοπείας και βεβαίως τον συμψηφισμό με την υπόθεση των «8» Τούρκων στρατιωτικών. Οι δικηγόροι των Ελλήνων πάντως πρόκειται να καταθέσουν έφεση κατά της απόφασης κράτησης τους, αλλά όλα στην Τουρκία τελούν υπό το καθεστώς… Ερντογάν.

Οι δύο στρατιωτικοί επρόκειτο να δικαστούν σήμερα στην Αδριανούπολη, κεκλεισμένων των θυρών, ενώ οι γονείς και συγγενείς τους έχουν ήδη φτάσει εκεί. Οι ίδιες πληροφορίες που μεταφέρονται από ελληνικά και τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι δικηγόροι Hakan Yalçıntuğ και Sinem Şandır, που διορίστηκαν από το Ελληνικό Προξενείο, για να εκπροσωπήσουν τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κουκλατζή, έχουν ήδη προσέλθει στο δικαστήριο και έχουν ζητήσει απελευθέρωση των δύο στρατιωτών. 

Όπως γράφει η Milliyet οι δικηγόροι ζήτησαν από τους δικαστές την άμεση απελευθέρωση την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Η Γενική Εισαγγελία της Αδριανούπολης όμως έχει διατάξει την εξονυχιστική διερεύνηση των κινητών τηλεφώνων των δύο στρατιωτών. Εκείνοι στις πρώτες δηλώσεις τους είχαν αναφέρει ότι έχασαν τον δρόμο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών,  αναζητώντας μετανάστες. 

Από την άλλη πλευρά, μετά τη σύλληψή τους, κατασχέθηκαν τα όπλα και τα κινητά τους τηλέφωνα, τα οποία ελέγχονται. Στα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων βρέθηκαν βίντεο και φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί την ίδια μέρα.

…η συνέχεια του άρθρου στην πηγή του…
Αφήστε μια απάντηση