Αγωγή του Νομικού Συμβούλου του Δήμου στον Δήμο - Μια στάνταρ διαδικασία που ξοδεύει τους Δήμους - Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Αγωγή του Νομικού Συμβούλου του Δήμου στον Δήμο – Μια στάνταρ διαδικασία που ξοδεύει τους Δήμους

Ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου κατέθεσε αγωγή στον Δήμο Αλμυρού, με την οποία διεκδικεί οφειλή η οποία στηρίζει ότι προκύπτει από προσαύξηση σε ποσοστό 30% επί της πάγιας αντιμισθίας του, δηλαδή περίπου 23.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις πρέπει να εξαντλούνται όλα τα ένδικα μέσα, οπότε ο Δήμος αναγκαστικά θα πρέπει για τα συμφέροντά του και με πληρεξούσιο δικηγόρο να έχει απόφαση δικαστηρίου για να αποδώσει στο Νομικό Σύμβουλου, αυτά που διεκδικεί.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση του θέματος στο Πρωτοδικείο Βόλου, η οποία και ανεβλήθη. Αναμένουμε τον νομοθέτη ή την εκδίκαση, για την έκβαση της υπόθεσης.

Tέτοιες διαδικασίες βαραίνουν με έξοδα τους Δήμους, σε πληθώρα παρόμοιων διεκδικήσεων εργαζομένων, που προστρέχουν για τη δικαίωσή τους υποχρεωτικά σε ένδικες λύσεις. Για κάθε αναβολή ή εκδίκαση επιβαρύνονται τα ταμεία των Δήμων με περισσότερα από 600 ευρώ.

Οι δημοσιογράφοι του almyros.gr επικοινωνήσαμε και με τα δύο μέρη και δεν προκύπτει τίποτε άλλο στις σχέσεις μεταξύ της Δημοτικής Αρχής, των υπηρεσιών και του Νομικού Συμβούλου, παρά ακολουθία υποχρεωτικών από το νόμο διαδικασιών.
Αφήστε μια απάντηση