Στο Αρχείο η μηνυτήρια αναφορά Εσερίδη κατά Χατζηκυριάκου – Επιστολή με τίτλο «ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ» του Ευάγγελου Χατζηκυριάκου


έκδοση 10-3-2018

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου-επιστολή του πρώην Δημάρχου Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, με τίτλο «Επιβεβλημένη απάντηση», μέρος της οποίας ανέγνωσε και κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 8 Μαρτίου.

Ο κ. Χατζηκυριάκος, πήρε τον λόγο από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, με σκοπό να ενημερώσει το Σώμα, ότι μετά από εισαγγελική διάταξη η μηνυτήρια αναφορά του Δημάρχου, κατά του ιδίου, για ατασθαλίες και για ολόκληρη τη θητεία του, 2011-2014, μπήκε στο Αρχείο, αλλά και για να τοποθετηθεί επ’ αυτού. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης, αποκρινόμενος σε όσα είπε ο κ. Χατζηκυριάκος και στηριζόμενος στην αναφορά Νόμου σε επιστολή της Εισαγγελίας, τόνισε ότι από τον «καταλογισμό που αναμένεται θα βρεθούν πολλοί μπλεγμένοι», επισημαίνοντας ακόμη μια φορά ότι έχει την πρόθεση να διεκδικήσει προς όφελος του Δήμου την απόδοση ευθυνών μέχρι τέλους.

Η επιστολή του κ. Χατζηκυριάκου:

Επιβεβλημένη απάντηση

Ο κ. Δήμαρχος Αλμυρού, όπου βρεθεί και όπου σταθεί, επίσημα και ανεπίσημα με φαντασιώσεις και εμμονές μιλάει για ατασθαλίες μου. Με αφορμή τον δήθεν απολογισμό του έργου του, στην ουσία μια ανοίκεια και ακατανόητη επίθεση στο πρόσωπό μου, σ΄ ένα παρατεταμένο κρεσέντο προσβολών, ξεπέρασε κάθε όριο.

Οι διώξεις σε δημόσιες αρχές και η ενορχήστρωση αναφορών και μηνύσεων σε βάρος μου, ανάγονται και στα χρόνια της θητείας μου, ως Δήμαρχος, όταν από τη θέση της αντιπολίτευσης, πρωτοστατούσε. Έχω δεχθεί βροχή μηνύσεων και όλες μηδεμιάς εξαιρούμενης, έπεσαν στο κενό.

Τώρα, έχοντας όλα  τα στοιχεία στη διάθεσή του, ως Δήμαρχος έχει προκαλέσει μετά μανίας, δεκάδες ελέγχους, τους οποίους οι πολίτες θα πληρώσουν αδρά, με δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε ορκωτούς λογιστές και δικηγόρους, προκειμένου να αποδείξει-τεκμηριώσει τις δήθεν ατασθαλίες μου. Δυστυχώς, για  τον κ. Εσερίδη, τα πορίσματα  των ελέγχων, δεν βρήκαν το ποθούμενο αποτέλεσμα.

Αποκορύφωμα της εμπάθειάς του και μανίας, να με ακυρώσει ως Δήμαρχο και άνθρωπο, (ηθικά και υλικά) ήταν, η από 25.05.2016, μηνυτήρια αναφορά του, στην Εισαγγελία Βόλου, για ολόκληρη τη θητεία μου (2011-2014), γεμάτη δήθεν ατασθαλιών. Αφού συγκέντρωσε ό,τι είχε και δεν είχε από τους ελέγχους, κατήγγειλε, ισχυριζόμενος ότι έχουν τελεσθεί σοβαρά ποινικά αδικήματα. Η Εισαγγελία, παρήγγειλε διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από το Υπουργείο Οικονομικών (Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων). Ελεγκτές του Υπουργείου, έκαναν φύλλο και φτερό τα αρχεία του Δήμου και με βάση το πόρισμά τους, ο Εισαγγελέας Βόλου, με την υπ΄ αριθμόν Α381/5.02.2018 διάταξή του, έθεσε την υπόθεση στο ΑΡΧΕΙΟ, για το λόγο ότι δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης διωκόμενης αξιόποινης πράξης.

Όταν ανέλαβα την ευθύνη της διακυβέρνησης του Δήμου, βασική μου αρχή εκτός από το έργο, ήταν να ενώσω την κοινωνία.

Πίστευα και πιστεύω, ότι με το μίσος και την εμπάθεια μπαίνεις σε επικίνδυνους δρόμους, που σε ακυρώνουν ως δημόσιο πρόσωπο, αλλά και ως άτομο.

Με τη μανία καταδίωξης, που διακατέχει τον κ. Δήμαρχο, προκαλεί τεράστια και πολυεπίπεδη ζημιά στο Δήμο μας και στην κοινωνία. Στέλνει λάθος μηνύματα και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη εποχή που βρίσκει τους πολίτες καθημαγμένους. Ο διχασμός σπέρνει ανέμους και θερίζει θύελλες.

Κοντεύει να τελειώσει η θητεία του και δεν έχει ξεκινήσει ούτε ένα νέο έργο. Βαυκαλίζεται για το μεγάλο έργο του, που δήθεν εκτελεί και αναρωτιέμαι ως πολίτης, ως ένας από εσάς: Έχετε δει να έχει ξεκινήσει κάποιο έργο, παρά την μεγάλη βοήθεια που έχει και από την Περιφέρεια, που δεν έχω διαπιστώσει;

Με την έπαρση και την φαντασίωση που τον διακρίνει, ίσως και να πιστεύει αυτά που λέει. Είναι και πολύ τυχερός, με  τη προίκα που του παρέδωσα. Έργα συμβασιοποιημένα, ύψους 50.000.000 ευρώ και πληθώρα ώριμων μελετών, για να προχωρήσει. Όμως, αδυνατεί. Γιατί άραγε; Θυμίζω ακόμη ότι όταν ανέλαβα τα του Δήμου και έγινε με τη συνένωση ο Δήμος μας, Καλλικρατικός, παρέλαβα από τους όμορους Δήμους χρέη 4.000.000 ευρώ, τα οποία και εξόφλησα εν μέσω κρίσης, στα 3,5 χρόνια της  σύντομης θητείας μου και του παρέδωσα  και ταμείο 1.200.000 ευρώ. Δεν κατηγόρησα  κανένα και δεν προέβαλα  καμία δικαιολογία  για  το χάος που παρέλαβα  και τις δυσκολίες  της εποχής.

Υπερηφανεύεται για τις οικονομίες που κάνει στο Δήμο, αλλά δεν αναρωτήθηκε, γιατί έκλεισε ολόκληρη την υπηρεσία του ΚΑΠΗ; Γιατί βρήκε έλλειμμα όπως δικαιολογείται και ποιος τον εμποδίζει με τη χρηστή διοίκησή του, να το λειτουργήσει; Φθηνές  δικαιολογίες. Ο βρεφονηπιακός σταθμός Ευξ/λης, γιατί τον έκλεισε; Γιατί διέλυσε το αρδευτικό σύστημα Πλατάνου; Την ανακύκλωση σκουπιδιών γιατί την έπαυσε; Για την παράνομη κοπή δένδρων σε δάση, και τις παράνομες αμμοληψίες από το ποτάμι τί έχει να πει και τι μηνύματα στέλνει στην κοινωνία; Το πυροφυλάκιο στο ΤΣΑΤΑΛΙ ιδιοκτησίας του Δήμου, τί του έφταιγε και το κατεδάφισε; Μ΄ αυτόν τον τρόπο εκδικήθηκε τον υπάλληλο που βρίσκεται σε σκληρή αντιπαράθεση; Πού είναι τα έσοδα της πρώτης διετίας της θητείας του, από το ΩΔΕΙΟ;

Στο άρμα  της δόξας του, πορεύεται χωρίς περίσκεψη, σπιλώνοντας εύκολα αντιπάλους, για να επιπλεύσει, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι διάλεξε πολύ άσχημη τακτική, η οποία κοστίζει από κάθε άποψη στη κοινωνία μας.

Εύχομαι και μετά την κατάληξη της μηνυτήριας αναφοράς του, ο κ. Δήμαρχος, να πήρε το μάθημα και να αφοσιωθεί στο έργο του. Πολιτική κονίστρα με τους κανόνες του ευ αγωνίζεσθαι, δεν είναι οι αίθουσες των Δικαστηρίων, αλλά ο χώρος της κοινωνίας, της πόλης του Δήμου μας.

Την αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε ο κ. Χατζηκυριάκος στον “Λαό του Αλμυρού” και το almyros.gr μπορείτε να τη βρείτε στο παρακάτω Link:

Αποκλειστική συνέντευξη του πρώην Δημάρχου Βαγγέλη Χατζηκυριάκου εφ’ όλης της ύλης

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.