Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη - Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη

Η Ένωση στην υπηρεσία των επαγγελματιών

Έρχονται κάποια θέματα επαγγελματιών στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναρωτιέμαι κατ’ αρχήν αν οι επαγγελματίες έρχονται σε επαφή με την Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού, ώστε να λάβουν τη στήριξή τους, ή όχι. Αφορμή για το σχόλιο αποτέλεσε το αίτημα επαγγελματία για την κατασκευή πέργκολας, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Αν ο επαγγελματίας δεν ζήτησε τη συνδρομή της Ένωσης, θεωρώ πως κακώς δεν το έκανε. Μερικές φορές πρέπει να ζητάμε το «η ισχύς εν τη ενώσει», διαφορετικά μένουμε μόνοι μας να παλεύουμε με το σύστημα και να μην έχουμε αποτέλεσμα. Περισσότερα για το θέμα μπορείτε να διαβάσετε στο ρεπορτάζ του Δημοτικού Συμβουλίου που κρατάτε στα χέρια σας.

Φαρμακεία, ΟΠΑΠ, μετά τι;

Οπτικοί, πρώην πράκτορες ΟΠΑΠ και φαρμακοποιοί, δέχονται ευθεία, τελειωτικά χτυπήματα στο επάγγελμά τους. Οι Ενώσεις τους, οι ομοσπονδίες τους, διαμαρτύρονται απέναντι στα νέα μέτρα και στους νέους Νόμους του κράτους. Ο καθένας χωριστά. Καταλαβαίνετε; Ο καθένας χωριστά! Αν δεν το καταλαβαίνετε καλά να πάθουμε όλοι στους κλάδους μας. Και το είχα πει κυρία μου… Όταν ψήφιζαν μειώσεις τους Δημόσιους Υπαλλήλους, είπαμε καλά να πάθουν, όταν ψήφιζαν μεγαλύτερη φορολόγηση και υποχρεωτικές ενισχύσεις προς τα ταμεία από τους Επαγγελματίες οι δημόσιοι υπάλληλοι, παρακολουθούσαν αμέτοχοι και σόι πάει το βασίλειο, που λέει ο Λαός μας. Οι γενιές προχωρούν, απαθείς σ’ αυτό που γίνεται στο νεότερο, στον παλιότερο και στον δίπλα. Ντροπή μας. Οι εκδότες έχουμε να αντιμετωπίσουμε το barcode στις εφημερίδες μας, με σκοπό «λέει» τη διαφάνεια. Μάλιστα. Επειδή δηλαδή το Δημόσιο αδυνατεί να κάνει ελέγχους, θα υποχρεώσουμε τον περιπτερά που μπορεί να πουλάει από 10 εφημερίδες μέχρι 100 να βάλει σύστημα για το barcode; Θα χάσουμε και τα λίγα «στέκια» πώλησης που έμειναν.

Για φαντάσου κυρία μου… Παραλαμβάνουμε εφημερίδες και τις σκανάρουμε, κάνουμε διανομή και τις σκανάρουμε για να βγουν από την πόρτα μας. Σκανάρει και ο περιπτεράς όταν παραλαμβάνει και ματα-σκανάρει για τις επιστροφές, τις οποίες όταν πάμε στα γραφεία μας θα ματα-ξανα-σκανάρουμε, για να τις ξαναδηλώσουμε σκανάροντας βεβαίως, βεβαίως όταν θα κάνουμε πρωτόκολλο καταστροφής! Παράλογοοοο; Δεν απαντάει, άρα… λογικό!

Θα βάλω αγγελία κυρία μου… Ζητείται υπάλληλος για να σκανάρει τα ασκανάριστα… Ζήσαμε να το δούμε κι αυτό!


Ένας gentleman στο Δημοτικό Συμβούλιο

 

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Τα πάντα όλα κάνει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να κυλήσουν ομαλά οι συνεδριάσεις. Ο Νίκος Καλλές υπερβάλει εαυτόν, το ζει το Προεδριλίκι και τον χαίρομαι κυρία μου. Ως άλλος gentleman όπως αποδεικνύει το στιγμιότυπο, κάλυψε την ανάγκη να δει τα σχέδια των υπηρεσιών ο Σπύρος Ράππος, παίρνοντας ο ίδιος τα σχέδια στα χέρια του και παρουσιάζοντάς τα έστω την τελευταία στιγμή, με σκοπό να προχωρήσει το έργο της Δημοτικής Αρχής και να ψηφιστεί το θέμα. Αυτά είναι!

 

 

 

 
Αφήστε μια απάντηση