Κύμα αγανάκτησης του Δημάρχου προς τη Διευθύντρια Οικονομικών του Δήμου - Προς διαγραφή τελών εταιρείας πρώην Δημάρχου; - Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Κύμα αγανάκτησης του Δημάρχου προς τη Διευθύντρια Οικονομικών του Δήμου – Προς διαγραφή τελών εταιρείας πρώην Δημάρχου;
Ανοίγει ο δρόμος για επιστροφές τελών;

Προς διαγραφή τελών εταιρείας πρώην Δημάρχου;

Κύμα αγανάκτησης του Δημάρχου προς τη Διευθύντρια Οικονομικών του Δήμου

Αποδοχές χρηματοδοτήσεων

και δρομολόγηση σημαντικών έργων

Το θέμα  διαγραφής τελών με την περιγραφή ως «εσφαλμένου χαρακτηρισμού και καταλογισμού» σε αποθήκες εταιρείας πρώην Δημάρχου, απασχόλησε ιδιαίτερα τους Συμβούλους στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 11 Απριλίου.

Ο ενδιαφερόμενος κ. Μ. πρώην Δήμαρχος Αλμυρού, παρέστη στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και εξήγησε στους παρισταμένους, ότι οι αποθήκες δεν χρησιμοποιούνταν αμφισβητώντας το πόρισμα του ενός μέλους της αρμόδιας επιτροπής το οποίο έκανε την αυτοψία.

Ο κ. Μαμούρας ζήτησε από τις υπηρεσίες να ξεχωρίσουν την αποπεράτωση από τη χρήση. Χαρακτηριστικά είπε «δεν είναι δυνατόν να βάλουμε πρώτα το σοβά και έπειτα τα ηλεκτρολογικά σε μια οικοδομή».

Ο κ. Ρούσσας αιτήθηκε να σχηματιστεί κανονιστική, ώστε να μη χρειάζεται να εξετάζονται μεμονωμένες περιπτώσεις.

Το θέμα θα έρθει σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση που θα συντάξει η νέα επιτροπή που ψηφίστηκε στην ίδια συνεδρίαση.

Κατά τη συζήτηση, δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Αλμυρούς προς τη Διευθύντρια Οικονομικών του Δήμου λέγοντας: Δεν μιλάμε για κανένα σοβαρό ποσό… Επιτροπή και παρα-επιτροπή… Σήμερα ο Δήμος από ευθύνη δική σας έχει χάσει δυο εκατομμύρια ευρώ, έσοδα του Δήμου, από τη sovel, από την ΑΕΙΦΟΡΟ, από επιχειρηματίες, 3.500 ευρώ, με μηδέν  Δημοτικά Τέλη, γιατί είχατε φόρτο εργασίας… σοβαρευτείτε… σοβαρευτείτε… Ο σκοπός του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι να λύνουμε τα προβλήματα και να είμαστε δίκαιοι… Μου λέτε ότι από ολόκληρη την επιτροπή πήγε μόνο ένα άτομο και δεν μου λέτε γιατί η ΑΕΙΦΟΡΟΣ δεν πλήρωσε 2.000.000 ευρώ;

Το θέμα των Δημοτικών τελών έχει απασχολήσει πολύ την τοπική κοινωνία, καθώς οι χρεώσεις για υπόγεια… χωρίς θέα… και για ρετιρέ… είναι η ίδια, αλλά και γιατί χρεώθηκαν πρόστιμα και ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία βάσει παραπόνων που δεχθήκαμε, δεν χρησιμοποιούνταν-κατοικούνταν. Ο «συνήγορος του πολίτη» φαίνεται πως θα ανοίξει πολλούς φακέλους και οι υπηρεσίες του Δήμου, θα δεχθούν πληθώρα ενστάσεων το επόμενο διάστημα, σε μερικές περιπτώσεις με εφ’ άπαξ δεσμευμένων ποσών, ρυθμισμένων με δόσεις οφειλών!

 

515.000 ευρώ από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» – 60.480 από το ΠΕΠ Θεσσαλίας

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, οι Σύμβουλοι ψήφισαν την αποδοχή χρηματοδοτήσεων εκ μέρους του ΥΠ.ΕΣ. α) 220.000 ευρώ για την προμήθεια μηχανημάτων ή και του συνοδευτικούς εξοπλισμού αυτών, β) 200.000 ευρώ για την προμήθεια-τοποθέτηση εξοπλισμούς για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών και γ) 95.200 ευρώ για την επισκευή συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων.

Επίσης, ψήφισαν την αποδοχή χρηματοδότησης 60.480 ευρώ από ΠΕΠ Θεσσαλίας και την έγκριση προσωπικού ΙΔΟΧ για την υλοποίηση της πράξης με ίδια μέσα.

 

Ορισμός μελών και συγκρότηση επιτροπής για την αξιοποίηση των Ζερελίων

Για την ανάδειξη της περιοχής των λιμνών Ζερέλια, ψηφίστηκε επιτροπή που απαρτίζεται από τους: Μαρία Σταυραντώνη, Νίκο Καλλέ, Κώστα Κρανά, Λεωνίδα Βούλγαρη και Κώστα Πανταζώνα.

 

Προωθούνται έργα

Ψηφίστηκε η έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης, για την αντικατάσταση τμήματος εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Κωφών προϋπολογισμού 155.000 ευρώ και η τοποθέτηση 8 υπόγειων κάδων προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

Επίσης ο Δήμος Αλμυρού θα προχωρήσει σε «λίφτινγκ» σε δρόμους του Αλμυρού και των τοπικών ενοτήτων. Η μελέτη αφορά στο έργο «Εσωτερική οδοποιία Δήμου Αλμυρού 2018» και περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε οδούς οικισμών του Δήμου Αλμυρού που είναι οι εξής:

Αχίλλειο 800 τ.μ: δρόμος Κατσαβριά μήκους 60μ περίπου.

Πτελεός 7000 τ.μ : Η οδός που συνδέει παραλιακά το Πηγάδι με το Λουτρό μήκους 1.500μ είναι χωματόδρομος και θα πρέπει να γίνουν εργασίες εκσκαφών, διαμορφώσεων, σκυροδετήσεις για εγκιβωτισμό στους δρόμους και στον χώρο στάθμευσης Πηγαδίου Αλμυρός 4.500 τ.μ: Η τσιμεντοστρωμένη οδός στο οικοδομικό τετράγωνο που ορίζεται από τις οδούς Κρήτης, Καποδιστρίου, Κομητά και Κορυτσάς μήκους 150μ περίπου.

Η οδός 17ης Αυγούστου από Αχιλλέως ως Παύλου Μελά μήκους 140μ περίπου.

Η οδός Μυρμιδόνων από Βασ. Γεωργίου ως Αχιλλέως μήκους 120μ περίπου.

Οδός προ του 1923, τσιμεντοστρωμένη στο μεγαλύτερο μήκος της ,στο οικοδομικό τετράγωνο που ορίζεται από τις οδούς Αχιλλέως, Χίου, Τρ. Αργυροπούλου και Οικονομίδου σε μήκος 130μ

οδός Βόλου από Αχιλλέως ως Τρ. Αργυροπούλου, στην απέναντι από την εκκλησία, λωρίδα κυκλοφορίας, μήκους 140μ περίπου.

Κρόκιο 2000 τ.μ. δρόμος που από την πλατεία οδηγεί προς την υδατόπυργο (300 μ περίπου) και καταλήγει σε νεόδμητες κατοικίες και δρόμος200 μέτρα παραπλεύρως της παλαιάς Εθνικής Οδού.

Βρύναινα 1500 τ.μ. κεντρική οδός και δρόμος με έντονη κλίση κοντά στην πλατεία.

Νεοχωράκι 1500 τ.μ. δρόμος 300 μ περίπου

Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 409.000,00 ευρώ και το έργο θα ολοκληρωθεί σε 8 μήνες.
Αφήστε μια απάντηση