Πύρινη κόλαση στην Ηλεία
Δύο πύρινα μέτωπα κατακαίνε τεράστιες εκτάσεις από εχθές στην Πελοπόννησο, σε μια πυρκαγιά που για τουλάχιστον 12 ώρες είναι σε εξέλιξη και προκαλεί μεγάλη κινητοποίηση.
Νωρίς το πρωί της Δευτέρας οι πυροσβέστες κατάφεραν να απομακρύνουν τον κίνδυνο να καούν σπίτια, με τη βοήθεια και των ανέμων που κόπασαν, στα 3 με 4 μποφόρ.

Ο φόβος της αναζωπύρωσης είναι εμφανής ωστόσο καθώς αν υπάρξει αύξηση της έντασης των ανέμων τότε κανείς δεν είναι σίγουρος για το τι θα συμβεί. Οι πυροσβέστες πάντως δίνουν τιτάνια μάχη με τις φλόγες για να μην υπάρξουν χειρότερες καταστάσεις κι ελπίζουν τώρα με το φως της ημέρας σύμμαχο να κατασβέσουν την πυρκαγιά.

Από τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής βρίσκονταν σε εξέλιξη τρεις πυρκαγιές στην Ηλεία και μια στην Αρκαδία, οι οποίες εξαπλώθηκαν γρήγορα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Μάλιστα, όσον αφορά στην περιοχή Φρίξα Ηλείας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, έχοντας ενισχυθεί με προσωπικό και οχήματα από γειτονικές περιοχές.

Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούσαν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το πυροσβεστικό έργο συνέδραμαν οχήματα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, καθώς και ιδιωτικό βυτιοφόρο.

…η συνέχεια του άρθρου στην πηγή του…

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.