Τι πρέπει να γνωρίζεις για τη δεύτερη δόση επιδόματος παιδιού - Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Τι πρέπει να γνωρίζεις για τη δεύτερη δόση επιδόματος παιδιού
Το Επίδομα Παιδιού πληρώνεται σε 6 διμηνιαίες δόσεις. Μετά την πληρωμή της πρώτης δόσης σειρά έχει η δεύτερη δόση η οποία θα πληρωθεί τα τέλη Μαΐου 2018.

Στη δόση αυτή και στις επόμενες θα ενσωματωθούν τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης που θα υποβληθεί το 2018 και θα αφορά στα εισοδήματα του 2017, ώστε να προκύψουν οι τυχόν απαραίτητοι συμψηφισμοί.

Τι ενέργειες χρειάζονται για να προλάβουμε την πληρωμή της δεύτερης δόσης του Επιδόματος Παιδιού 2018 (τέλη Μαΐου 2018)

(α) Η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε1 από τον υπόχρεο για υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος 2018 (για τα εισοδήματα του 2017).

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXIS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2018 για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2017

Επομένως με το άνοιγμα του TAXIS πρέπει να υποβάλλουμε αμέσως το έντυπο Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος 2018 (για τα εισοδήματα του 2017)

Το επόμενο βήμα:

(β) Η συμπλήρωση και ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης υπεύθυνης δήλωσης Α21, η οποία επέχει θέση αίτησης υπεύθυνης δήλωσης, για τη χορήγηση του επιδόματος, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (opeka.gr)

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Α21, όπου θα υποβάλλονται ψηφιακά οι αιτήσεις για το Επίδομα Παιδιού, με νέα απλούστερη διαδικασία, θα είναι διαθέσιμη στους δικαιούχους το δεύτερο 15ήμερο του Απριλίου 2018

Η αυτοματοποιημένη λειτουργία της νέας πλατφόρμας θα στηρίζεται σε ηλεκτρονικές διαδικασίες και αυτόματες διασταυρώσεις. Η επεξεργασία των αιτήσεων και συνολικά η διαδικασία θα επισπευσθεί σημαντικά. Μετά την υποβολή της φετινής αίτησης Α21, θα αντιμετωπίζονται πλέον άμεσα, λόγω της σύγχρονης τεχνολογίας, γραφειοκρατικές αρρυθμίες και αστοχίες, όπως για παράδειγμα ΑΜΚΑ και ΑΦΜ που δεν ταυτοποιούνται στο ίδιο πρόσωπο δικαιούχου.

…η συνέχεια του άρθρου στην πηγή του…
Αφήστε μια απάντηση