Τι αλλάζει στην υιοθεσία

Ανοίγει ο δρόμος υιοθεσίας για ομόφυλα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης


Ανοίγει ο δρόμος της αναδοχής για τα ομόφυλα ζευγάρια αφού σε νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας, τη δυνατότητα αυτή την έχουν στο εξής και ζευγάρια που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης.

Το ίδιο ισχύει και για διαζευγμένους, αλλά και άγαμους που επιθυμούν να ενταχθούν στην ίδια διαδικασία. Το σχέδιο νόμου επιδιώκει να επισπεύσει τις διαδικασίες τόσο της αναδοχής όσο και της υιοθεσίας, καθώς έχουν διαπιστωθεί πολύ μεγάλες καθυστερήσεις.

Επίσης, στοχεύει στο χαρτογραφήσει τα παιδιά που διαβιούν σε ιδρύματα, των ίδιων των ιδρυμάτων, όπως και των υποψήφιων γονέων για αναδοχή και υιοθεσία. Για το λόγο αυτό, προβλέπεται η δημιουργία ξεχωριστών Εθνικών Μητρώων για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, με τη βοήθεια της ΗΔΙΚΑ.

Στις καινοτομίες του νομοσχεδίου είναι και η καθιέρωση του θεσμού της Επαγγελματικής Αναδοχής για παιδιά με χρόνια προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς.
Ειδικότερα, δημιουργείται το Εθνικό Συμβούλιο Αναδοχής και Υιοθεσίας (ΕΣΑνΥ), ως συμβουλευτικό – γνωμοδοτικό όργανο, καθώς και Εθνικά Μητρώα Ανηλίκων, Υποψήφιων Ανάδοχων Γονέων και Εγκεκριμένων Αναδοχών Ανηλίκων.

…η συνέχεια του άρθρου στην πηγή του…

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.