Ποινή φυλάκισης ενός έτους για υπεξαίρεση σε υπάλληλο του Δήμου Αλμυρού – 20.000 ευρώ διεκδικεί ο Δήμος ΑλμυρούΠοινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Λάρισας την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, σε υπάλληλο του Δήμου Αλμυρού για υπεξαίρεση χρημάτων της Υπηρεσίας στην οποία εργάζεται.

Η υπεξαίρεση  φαίνεται πως συνέβη το χρονικό διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου 2012 – 31 Δεκεμβρίου 2013. Κατά την αρχική έρευνα διερευνήθηκε ως ποσό της υπεξαίρεσης άνω των 30.000 ευρώ, κατέληξε όμως να δοθεί ποινή για υπεξαίρεση 20.000 ευρώ.

Η υπάλληλος, η οποία, έχει τιμωρηθεί και πειθαρχικά, κάθισε πριν λίγες ημέρες στο εδώλιο του κατηγορουμένου για δεύτερη φορά. Σύμφωνα με το βούλευμα, δεν κατέβαλε μέρος των εσόδων της Υπηρεσίας στους ειδικούς λογαριασμούς του Δήμου Αλμυρού και τα ιδιοποιήθηκε παράνομα.

Καθ’ όλη την πορεία της υπόθεσης, η υπάλληλος αρνήθηκε την αποδιδόμενη κατηγορία.

Κατ’ αρχήν το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή, μετά από έφεση της υπαλλήλου όμως, τελεσιδίκησε στις 27 Απριλίου σε ποινή φυλάκισης ενός έτους αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος Αλμυρού, θα προχωρήσει σε αγωγή, για τη διεκδίκηση του ποσού.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.