Έφυγε από τη ζωή η «σημαία» των Κωφών, ο θρυλικός Φασουλής - Λαός Του Αλμυρού

Έφυγε από τη ζωή η «σημαία» των Κωφών, ο θρυλικός Φασουλής

Έφυγε από τη ζωή προδομένος από την καρδιά του και κηδεύτηκε τη Δευτέρα 7 Μαΐου στο αγαπημένο του χωριό ο 78χρονος Χρήστος Τσαντήλας.

Ήταν γνωστός σε όλη την περιοχή του Αλμυρού -και όχι μόνο- με το προσωνύμιο «Φασουλής» και για πολλές δεκαετίες διατηρούσε στην πλατεία των Κωφών το γνωστό παντοπωλείο – κρεοπωλείο – ψησταριά και ουζερί, που ήταν σημείο αναφοράς και συνάντησης για τους ντόπιους, τους επισκέπτες, τους ξενιτεμένους κτλ.

Ο φιλόξενος και ανοιχτόκαρδος Χρήστος διετέλεσε Πρόεδρος της πρώην Κοινότητας των Κωφών επί 12 χρόνια, καθώς και πολλές φορές Κοινοτικός Σύμβουλος, αφήνοντας τη σφραγίδα έργων του στη γενέτειρά του.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι κρατούσε ανοιχτό το καφενείο του πρωί – βράδυ, πάντοτε πρόθυμος να εξυπηρετήσει οποιονδήποτε και -σε δύσκολες εποχές- ήταν ο μόνος που διέθετε αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο στην ανάγκη χρησίμευε ακόμη και σαν …ασθενοφόρο, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι κι εκείνες που γεννήθηκαν -κατά τη διακομιδή- στη θρυλική του καρότσα.

Συγκινητικές είναι οι αναρτήσεις των Κωφιωτών της διασποράς για την απώλεια του Φασουλή και όλοι εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για έναν απλό άνθρωπο, πρόσχαρο, με εξυπνάδα και χιούμορ.

Ο «Λαός» συλλυπείται τους οικείους του, τους φίλους και τους συγχωριανούς του και ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Δημήτρη Βελάνη (και σαν παλιό Γραμματέα Κοινότητας) για τις πληροφορίες του ρεπορτάζ και τις φωτογραφίες που μας έστειλε.

 
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.