Εκδήλωση αφιερωμένη στις μητέρες πραγματοποίησε η Φιλάρχαιος Εταιρεία ΑλμυρούΤο απόγευμα της Κυριακής 13 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού «Η Όθρυς», με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Μητέρας.

Η αίθουσα εκδηλώσεων του οικήματος της Φιλαρχαίου γέμισε από κόσμο που παρευρέθηκε ώστε να παρακολουθήσει την εκδήλωση με τίτλο: «Μητέρα, της ζωής το χάδι».

Κύριες ομιλήτριες της εκδήλωσης, οι δύο κυρίες του διοικητικού συμβουλίου της Φιλαρχαίου η Αντιπρόεδρος κα Χρυσούλα Κοντογεωργάκη και η Γραμματέας κα Παρασκευή Ζώη.

Η κα Κοντογεωργάκη κατά την ομιλία της παρουσίασε εν συντομία την ιστορία της Ημέρας της Μητέρας και έπειτα παρουσίασε την Αλμυριώτισσα μητέρα κατά τον 20ο αιώνα. Μέσα από ιστορικές καταγραφές και πλούσιο φωτογραφικό υλικό παρουσιάστηκαν οι δυσκολίες που αντιμετώπιζαν εκείνη την περίοδο όχι μόνο οι μητέρες, αλλά οι γυναίκες γενικότερα.

Η κα Ζώη, επικέντρωσε την ομιλία της, στην παρουσία της μητέρας στην τέχνη. Αρχικά, παρουσίασε ποιήματα αφιερωμένα στις μητέρες, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε σε πίνακες ζωγραφικής μεγάλων καλλιτεχνών καθώς και φωτογραφίες που απεικονίζουν τη σημασία της μητρότητας.

Το κοινό συγκινημένο καταχειροκρότησε τις ομιλήτριες και με χαρά έλαβε τα αναμνηστικά δώρα που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες της Φιλαρχαίου.

 

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.