Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας οι πολιτιστικές εκδηλώσεις από τις 26 έως τις 30 Μαΐου - Λαός Του Αλμυρού

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας οι πολιτιστικές εκδηλώσεις από τις 26 έως τις 30 ΜαΐουΔημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σχετικά με της εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 26 ές τις 30 Μαΐου:

Σημαντικές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθούν στο Νομό Μαγνησίας, από το Σάββατο 26 μέχρι την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων & Ναυτικών Αθλημάτων Βόλου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνουν την  αθλητική εκδήλωση  «22οι Ιωνικοί Αγώνες» που θα διεξαχθούν στις 26 & 27 Μαΐου 2018 στο κολυμβητήριο Βόλου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στα 21 χρόνια  της διοργάνωσης έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον μια φορά 125 σωματεία και περίπου 10.100 αθλητές που – συνοδευόμενοι από γονείς και παράγοντες –  φέρνουν τον Βόλο στο επίκεντρο της κολύμβησης στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου. Τα οφέλη για την πόλη του Βόλου θα είναι πολλαπλά από τουριστική και οικονομική άποψη.

 

Ο ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΛΟΥ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνουν τον «XXIX Αγώνα Β. Σποράδων 2018» που θα πραγματοποιηθεί στην Σκόπελο και Αλόννησο στις 26-28/05/2018.

Κάθε χρόνο ο όμιλος διοργανώνει με επιτυχία αγώνες ανοικτής θαλάσσης, οι οποίοι περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Ο σπουδαιότερος αγώνας που διοργανώνει από το 1989 είναι αυτός των Β. Σποράδων που πραγματοποιείται πάντα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Σκόπελο και την Αλόννησο με μία από τις μεγαλύτερες συμμετοχές τόσο σε σκάφη όσο και ομίλους.

Εκτός από το αγωνιστικό ενδιαφέρον έχει τουριστικό και οικονομικό ενδιαφέρον αφού κάνει γνωστές τις ομορφιές των νησιών μας στους αγωνιζόμενους που έρχονται από άλλα μέρη της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό, ενώ για 3-4 ημέρες περισσότεροι από 300 ιστιοπλόοι τονώνουν την οικονομία των δύο νησιών και μάλιστα εκτός τουριστικής περιόδου.

Ο Δήμος Αλοννήσου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνουν την αθλητική εκδήλωση «13ος Φυσιολατρικός Αγώνας Δρόμου Αλοννήσου (Alonnisos Challenge)», που θα πραγματοποιηθεί στην Αλόννησο στις 27 Μαΐου 2018.

Ο φυσιολατρικός αγώνας δρόμου «Alonnisos Challenge» 2018, σαν εναλλακτική μορφή τουρισμού, συμβάλλει στην ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης της Αλοννήσου. Επίσης δίνεται στους μικρούς και μεγάλους αθλητές του νησιού η δυνατότητα να συμμετέχουν στη διοργάνωση και στην υλοποίηση μιας εκδήλωσης διεθνούς εμβέλειας.

Ο Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνουν την εκδήλωση Αναβίωση του εθίμου «ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ», που θα πραγματοποιηθεί στον Αλμυρό Βόλου στις 27  Μάιου 2018.

Πρόκειται για ένα έθιμο το οποίο έχει τις ρίζες του στις περιοχές της Ανατολικής Ρωμυλίας και το οποίο οι κάτοικοι της Ευξεινούπολης το έφεραν μαζί τους μαζί με άλλα ήθη και παραδώσεις από τις πατρογονικές τους εστίες. Ο σύλλογος το αναβιώνει τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία.

Ο Λαογραφικός Μορφωτικός Όμιλος  Πτελεού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνουν την Αναβίωση εθίμου  που θα πραγματοποιηθεί στο εξωκκλήσι του Αγ. Γεωργίου Πτελεού στις 28 Μαΐου 2018.

Σκοπός της γιορτής είναι η διατήρηση της πολιτισμικής μας ταυτότητας, η διαφύλαξη και η ανάδειξη της λαϊκής μας παράδοσης με την αναβίωση εθίμων που έμειναν αναλλοίωτα στο χρόνο, βοηθώντας έτσι και στην πολιτιστική αναβίωση της ευρύτερης περιοχής μας.

Ο  Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μαγνησίας «Η ΑΡΓΩ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια, διοργανώνουν την «Παράσταση Θεάτρου Σκιών», που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου 2018 στο Βόλο.

Μια διαδραστική παρουσίαση της ιστορίας του θεάτρου σκιών όπου θα παρουσιαστούν φιγούρες από τα πρώτα χρόνια έως σήμερα. Ανάλυση και σύγκριση του Ελληνικού και Τούρκικου θεάτρου σκιών ως πρόδρομος και διάδοχος το ένα του άλλου. Με την λήξη της παράστασης τα παρασκήνια του Μπερτέ θα είναι προσβάσιμα για το κοινό, σε μικρούς και μεγάλους ώστε να εντρυφήσουν την τέχνη του θεάτρου σκιών.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων τόνισε «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνουμε στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας με Δήμους, φορείς, αθλητικούς και πολιτιστικούς Συλλόγους του Νομού μας, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημερωτικές ημερίδες, συνέδρια. Είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας να υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου τους και μέσω εκδηλώσεων που πραγματοποιούν να τα αναδεικνύουν στο ευρύ κοινό, προβάλλοντας ταυτόχρονα και τις φυσικές ομορφιές. Εμείς αυτούς τους ανθρώπους τους στηρίζουμε, πιστεύοντας στη συνεργασία μαζί τους».
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.