Επιτυχημένη η 6η αναβίωση του εθίμου «Κουρμπάνι» στην Ευξεινούπολη | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Επιτυχημένη η 6η αναβίωση του εθίμου «Κουρμπάνι» στην ΕυξεινούποληΜε επιτυχία αναβίωσε το έθιμο «Κουρμπάνι» ο Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης. Το απόγευμα της Κυριακής 27 Μαΐου 2018, εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, με πλήθος πιστών να δίνει το παρόν.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε η αναβίωση του εθίμου, με τον Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Γιαννιό να ευλογεί το «Κουρμπάνι». Σύμφωνα με το έθιμο, μετά την ευλογία, τα μέλη του Συλλόγου πρόσφεραν στους παρευρισκόμενους το Κουρμπάνι, δηλαδή αρνί μαγειρεμένο με πλιγούρι, ως λατρευτική συνήθεια.

Ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς, πριν την παρουσίαση των χορευτικών του συλλόγου και του γλεντιού, η άφιξη των κυπελλούχων του χωριού. Η ομάδα της Ευξεινούπολης, κατά την επιστροφή από τον Βόλο, έκανε μια μικρή στάση στην Αγία Τριάδα. Οι ποδοσφαιριστές, ο πρόεδρος και ο προπονητής της «Δήμητρας», βρέθηκαν στο επίκεντρο και πανηγύρισαν με τους παρευρισκόμενους την άνοδο της Ευξεινουπολίτικης ομάδας στην Α’ ΕΠΣΘ.

Ευξεινουπολίτες και όχι μόνο, χόρεψαν και διασκέδασαν υπό τον ήχο της γκάιντας και του κλαρίνου, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το παιδικό και το νεανικό τμήμα του Συλλόγου, παρουσίασαν χορούς από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, υπό την επιμέλεια του χοροδιδασκάλου κ. Αντώνη Στάμου.

Το παρόν στη φετινή εκδήλωση έδωσαν φορείς, μέλη τοπικών συλλόγων και εκπρόσωποι άλλων συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας. Ανάμεσά τους παρευρέθηκαν: ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης, ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Γιαννιός, Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΑΡ κ. Γιάννης Λουλούδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Κίτσιος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Λουφόπουλος, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ κ. Ηλίας Δαλακούρας, ο κ. Ευθύμης Ζιγγιρίδης μέλος της ΕΚΠΟΛ Θεσσαλίας, η κα Μαρία Σταυραντώνη εντεταλμένη σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα παιδείας και πολιτισμού, η εκπρόσωπος του Βουλευτή κ. Χρήστου Μπουκώρου κα Μαρία Διούδη, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ευξεινούπολης κ. Αργύρης Τέφογλου, ο  πρόεδρος τοπικής κοινότητας Κοκκωτών κ. Πολυμέρου Ευστάθιος και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Ε.Δ.Κ. κ. Δημήτρης Τσούτσας.


 

φωτογραφίες της εκδήλωσης μπορείτε να δείτε εδώ
Αφήστε μια απάντηση