Εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας Άη Γιάννη Ευξεινούπολης | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας Άη Γιάννη ΕυξεινούποληςΔημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης σχετικά με την εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας  Άη Γιάννη Ευξεινούπολης:

Τα τελευταία χρόνια, στις αρχές του καλοκαιριού, μέλη και φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης, επισκεπτόμαστε την παραλία Άη Γιάννης της Ευξεινούπολης, με σκοπό τον καθαρισμό της αμμουδιάς, πριν αυτός αποδοθεί στους λουόμενους.

Ο Άη Γιάννης, μια από τις δυτικές ακτές του Παγασητικού, που ανήκουν στον Δήμο Αλμυρού, πήρε το όνομά του από το ξωκλήσι του Άη Γιάννη του Θεολόγου, που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πάνω από την ακρογιαλιά.  Προσφέρει στον επισκέπτη την καθαρή θάλασσα, την εκτεταμένη σε μήκος και πλάτος αμμουδιά με ομπρέλες, ντουζ, παγκάκια, καμπίνες, ένα εξοχικό κέντρο για καφέ και φαγητό και μια υπέροχη θέα προς το ανατολικό Πήλιο. Επιπλέον, Η θαλάσσια αύρα, που πνέει συνεχώς, ακόμη και τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού, χαρίζει στον Αη Γιάννη την φήμη μιας από τις δροσερότερες παραλίες της Ελλάδας.

Η ευεργετική το καλοκαίρι όμως, θαλάσσια αύρα, κατά τους χειμερινούς μήνες γίνεται δυνατός βοριάς, που μεταφέρει στην όμορφη αμμουδιά μας πολλά σκουπίδια και φερτές ύλες. Με αγάπη λοιπόν, για το περιβάλλον του τόπου μας, με οικολογική διάθεση και κυρίως με ομαδική δράση, ήρθαμε όπως κάθε χρόνο, την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, μια ομάδα από μέλη του Πολιτιστικού στον Άη Γιάννη και μαζέψαμε πολλές σακούλες πλαστικών, που υποβαθμίζουν και αλλοιώνουν την ομορφιά της περιοχής. Στόχος μας: οι επισκέπτες και κολυμβητές να χαρούν το καλοκαίρι στην όμορφη καθαρή παραλία μας. Το μήνυμα μας: η προστασία του περιβάλλοντος είναι και εύκολη και εφικτή, φτάνει να το αγαπάμε. Άλλωστε η προστασία του περιβάλλοντος είναι το μέτρο του πολιτισμού μας.

Καλό καλοκαίρι!!!

Η πρόεδρος

Χρύσα Μαρδάκη

 
Αφήστε μια απάντηση