Στο Περιφερειακό η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στον Πλάτανο – Αρνητική η τοπική Κοινωνία - Λαός Του Αλμυρού

Στο Περιφερειακό η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στον Πλάτανο – Αρνητική η τοπική ΚοινωνίαΣήμερα Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, συζητιέται στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής για την υλοποίηση του έργου στον Νέο Πλάτανο.

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά στη δημιουργία μονάδας, η οποία θα δέχεται φυτικά ξυλώδη προϊόντα σε μορφή woodchips. Τα προϊόντα αυτά, μέσω διεργασίας αεριοποίησης, θα μετατρέπονται σε καύσιμο συνθετικό αέριο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 0,5MW. Η μονάδα θα εγκατασταθεί σε αδόμητο γήπεδο εμβαδού 44.039m2, εκτός σχεδίου οικισμού, σε απόσταση περίπου 190m βόρεια από αυτόν. Σύμφωνα με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, οι πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιεί θα είναι κυρίως wood chips μεγέθους 10 mm ως 75mm από ευκάλυπτο ή άλλα δέντρα και καλλιέργειες. Δευτερευόντως, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν wood chips αγριαγκινάρας, καθώς και υπολείμματα άλλων δένδρων – ελαιόδεντρων, πεύκων κ.ά.

Οι φυτικές ξυλώδεις ύλες θα υφίστανται ατελή – και όχι τέλεια καύση που οδηγεί στην αεριοποίησή τους. Το παραγόμενο αυτό αέριο, του οποίου το κύριο συστατικό είναι το CO, θα υποστεί τέλεια καύση στη μηχανή εσωτερικής καύσης της μονάδας. Ουσιαστικά δηλαδή δεν θα υφίσταται σημαντική ποσότητα απελευθερωμένου CO, αφού το αέριο συστατικό αυτό θα εισαχθεί απευθείας προς καύση στη μηχανή εσωτερικής καύσης (Μ.Ε.Κ), μεταβαίνοντας χημικά προς CO2.

 

Αρνητική η τοπική κοινωνία

Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης που είχε πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου 2016, συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα με τους παριστάμενους να εκφράζουν τις αντιδράσεις τους για τη δημιουργία της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής.

Κάθετα αρνητικοί είναι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αλμυρού, οι οποίοι κατά τη διάρκεια δημοτικού συμβουλίου, ζήτησαν φυσική παρουσία του Δημάρχου στη συζήτηση των θεμάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ακολουθεί το βίντεο από τη συζήτηση της επιτροπής διαβούλευσης καθώς και τα αναλυτικά ρεπορτάζ από τη συζήτηση της Επιτροπής Διαβούλευσης και του Δημοτικού Συμβουλίου:

Θέματα που «καίνε» στην Επιτροπή Διαβούλευσης – έκδοση 3-9-2016

Συζητήθηκε ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας – Θέματα που «καίνε» στην Επιτροπή Διαβούλευσης – έκδοση 3-9-2016

Μεγάλη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο – Ανάγκη αναβάθμισης στο Κέντρο Υγείας – έκδοση 10-9-2016

 

 

 
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.