Επερωτήσεις - Τσανής για καταδίκη υπαλλήλων και κατάσταση οχήματος σφαγείων - Λαός Του Αλμυρού
Τσανής

Επερωτήσεις – Τσανής για καταδίκη υπαλλήλων και κατάσταση οχήματος σφαγείων

Στη συνεδρίαση του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου, 7-6-2018, υπήρξαν αρκετές ερωτήσεις Συμβούλων και πολιτών, εκτός των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, τις οποίες και παραθέτουμε όλες εκτός αυτής της οικογένειας Μαρμαγκιόλη η οποία θα αναρτηθεί ως ξεχωριστό ρεπορτάζ.

Επερωτήσεις

Ο Κώστας Κρανάς ενημέρωσε τους συμβούλους ότι σε δρόμους που έγινε ονοματοδοσία, δεν έχουν τοποθετηθεί ταμπέλες με το όνομα των οδών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα. Επίσης ζήτησε να ενημερωθεί τι μέλλει γενέσθαι με τους δρόμους που δεν έχουν αποχετευτικό δίκτυο στον Αλμυρό. Η Δημοτική Αρχή δεσμεύθηκε ότι θα απαντήσει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Νίκος Τσανής ζήτησε να ενημερωθεί γιατί δικάστηκαν δυο χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι για το θέμα το απορριμματοφόρου, με 13 μήνες φυλάκιση με αναστολή, ενώ δεν είχαν καμία ευθύνη και ενώ ο Δήμαρχος είχε δηλώσει σε ΜΜΕ ότι αναλαμβάνει την ευθύνη (δείτε παρακάτω σχετικό video). Συγκεκριμένα ρώτησε «γιατί δεν πληρώσανε οι υπεύθυνοι; Αυτή είναι η δικαιοσύνη απέναντι στην κοινωνία; Οι ευφυείς άνθρωποι προλαμβάνουν τις καταστάσεις. Οι μέτριοι διορθώνουν από την εμπειρία τους. Οι ηλίθιοι επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη. Ρωτάω λοιπόν, αν σκέφτεστε να κάνετε το ίδιο με τα οχήματα που έχετε στα σφαγεία. Γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και με τα ίδια μου τα μάτια, διαπίστωσα, ότι είναι σε χειρότερη κατάσταση τα λάστιχα από αυτά που έσκασαν στον δρόμο και χωρίς ΚΤΕΟ. Θα ήθελα μια ενημέρωση. Η Δημοτική Αρχή δεσμεύθηκε ότι θα απαντήσει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Ενώ ο Δήμαρχος Αλμυρού αποκρίθηκε… «κρίνετε τη δικαιοσύνη;» με το Νίκο Τσανή, να οργίζεται και να απαντά «βεβαίως και θα κρίνω τη δικαιοσύνη και εγώ και όλοι οι πολίτες. Εσείς γιατί δεν ζητήσατε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι;».

Επί της διαδικασίας για τις ερωτήσεις των Συμβούλων τοποθετήθηκε ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ζητώντας να συζητιούνται όταν αυτό είναι εφικτό άμεσα, έστω και αν δεν έχουν υποβληθεί γραπτώς. Ο Νίκος Καλλές ενημέρωσε για τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ο Σπύρος Ράππος, τοποθετήθηκε… «και γραπτές κάναμε και απάντηση δεν πήραμε… όσο για τον χρόνο που έχουμε ο καθένας να τοποθετηθούμε, τι να πω; Να βάλετε και ένα ρολόι να το βλέπουμε…

Ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος ζήτησε να ενημερωθεί γιατί δεν αξιοποιούνται τα έργα στα Ζερέλια και στο Μαυρομμάτι, αλλά και πότε θα ολοκληρωθεί ο δρόμος προς τα Ζερέλια.

Ικανοποιήθηκε το αίτημα Φτελιανών για την διάθεση του ανοικτού σταδίου Αλμυρού για την πραγματοποίηση συναυλίας, με τους Μαχαιρίτσα και Παπακωνσταντίνου.

Ο Κώστας Βαλαμούτης ζήτησε να ενημερωθεί γιατί αίτημα πολίτη προς το Δημοτικό Συμβούλιο εκκρεμεί εδώ και οκτώ μήνες. Συγκεκριμένα ρώτησε: ποιος αποφασίζει αν θα έρθει στο Συμβούλιο ή όχι; Οκτώ μήνες ταλαιπωρούμε τους πολίτες γιατί το θέλει κάποιος υπάλληλος; Ο Πρόεδρος δεσμεύθηκε να φέρει το αίτημα του πολίτη στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.