Δείτε τι γράφει η ξένη Βικιπαίδεια για τη “Βόρεια Μακεδονία” | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Δείτε τι γράφει η ξένη Βικιπαίδεια για τη “Βόρεια Μακεδονία”

 

Αφιερώσαμε λίγο χρόνο ψάχνοντας στη Βικιπαίδεια τι δημοσιεύει στην Ελληνική της έκδοση για τον όρο “Βόρεια Μακεδονία” και τι στην Σλαβομακεδονική όπως αναφέρει προς το παρόν τη γλώσσα το google translate!

Αναφέρει λοιπόν: “Η Βόρεια Μακεδονία είναι μια περιοχή εντός των συνόρων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, εκτείνεται προς τα ανατολικά μέχρι τα σύνορα με τη Βουλγαρία , στα βόρεια μέχρι τα σύνορα με τη Σερβία, στα δυτικά μέχρι το όρος Skopska Crna Gora και προς τα νότια προς την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας.”

Σε μια “ελεύθερη” εγκυκλοπαίδεια… μπορούν οι πρεσβείες και οι πολιτικοί μας να παρέμβουν και να ζητήσουν να αποκατασταθεί η αλήθεια… όχι; Εκτός αν είναι σωστή η καταχώριση.

Δείτε σε εικόνες και σε μετάφραση το αποτέλεσμα της αναζήτησης!

Εδώ στα “Σλαβομακεδονικά”

Βόρεια Μακεδονία

Από τη Βικιπαίδεια – την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
 

Μεταβείτε στην αναζήτηση για Αναζήτηση στον browser

Η Βόρεια Μακεδονία είναι μια περιοχή εντός των συνόρων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας , εκτείνεται προς τα ανατολικά μέχρι τα σύνορα με τη Βουλγαρία , στα βόρεια μέχρι τα σύνορα με τη Σερβία , στα δυτικά μέχρι το όρος Skopska Crna Gora και προς τα νότια προς την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας .

Τα ανάγλυφα βουνά και οι κοιλάδες αυτής της περιοχής ανήκουν στα παλιά ορεινά βουνά του συστήματος της Ροδόπης και τα ποτάμια ανήκουν κατά κύριο λόγο στη λεκάνη του Αιγαίου και σε μικρότερο τμήμα της Αδριατικής. Τα μεγαλύτερα ποτάμια στην περιοχή είναι τα Pchinja και Kriva Reka .

Σε αυτή την περιοχή βρίσκονται οι πόλεις Σκόπια , Κουμάνοβο και Κρίβα Παλάνκα , καθώς και η εθνο-γεωγραφική περιοχή Kozjak μεταξύ τους. Σύμφωνα με τους μακεδονικούς διαλεκτολόγους που συμπεριλαμβάνουν τις ομιλίες του Κρατσόβου στη βόρεια μακεδονική διάλεκτο και σύμφωνα με την περιφερειακή υπηρεσία του Στατιστικού Γραφείου, στην περιοχή της Βόρειας Μακεδονίας ανήκει η πόλη Κρατιόβο .

 

Εδώ η αναζήτηση στα Ελληνικά… για Άνω Μακεδονία καθώς το Βόρεια… δεν έχει αποτέλεσμα:

 
Αφήστε μια απάντηση