Α.Ο.Σ. Ν. Αγχιάλου "Η ΔΗΜΗΤΡΑ": Επιτυχημένη εκδήλωση στην Αθήνα για τον εορτασμό των 100 χρόνων - Λαός Του Αλμυρού

Α.Ο.Σ. Ν. Αγχιάλου “Η ΔΗΜΗΤΡΑ”: Επιτυχημένη εκδήλωση στην Αθήνα για τον εορτασμό των 100 χρόνων

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου του Α.Ο.Σ. Νέας Αγχιάλου “Η ΔΗΜΗΤΡΑ”, σχετικά με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με αφορμή την παρουσίαση του σχεδίου δράσεων και εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας της συνεταιριστικής οργάνωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Οινοποιητικός Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», στο πλαίσιο της προώθησης των επετειακών δράσεων και εκδηλώσεων για τα  100 χρόνια από την ίδρυση της οργάνωσης, οργάνωσε την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, στο Business Center της ΗΛΙΑΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ Α.Ε. – ΥΑΛΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, στην Αθήνα, παρουσίαση του σχεδίου δράσεων και εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας της συνεταιριστικής οργάνωσης.

Η κίνηση αυτή, αν αναλογισθεί κανείς την προσέλευση των εξειδικευμένων δημοσιογράφων του επισιτιστικού τύπου, το ενδιαφέρον που έδειξαν και το πλήθους των ερωτήσεων που υπέβαλαν, κυρίως όμως από τις καταχωρήσεις στα έντυπά τους που ακολούθησαν, κρίνεται ως απόλυτα επιτυχημένη.

Στην συνάντηση αυτή, που είχε πολύ προσεκτικά οργανωθεί από την «Συντονιστική Επιτροπή  δράσεων και εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια», παραβρέθηκαν είκοσι δημοσιογράφοι δεκαπέντε μέσων, ειδικοί γευσιγνώστες κρασιών, συνεργάτες, προμηθευτές και διακινητές των προϊόντων του Συνεταιρισμού.

Το πρόγραμμα της συνέντευξης τύπου – παρουσίασης, ξεκίνησε  με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Γιάννη Κίτσιου, ενώ την παρουσίαση του προγράμματος δράσεων και εκδηλώσεων έκανε με ιδιαίτερα κατατοπιστικό τρόπο ο Δρ Αλέξανδρος Καπανιάρης.

Παρουσίαση της βασικής φιλοσοφίας του Συνεταιρισμού, των προϊόντων του και των νέων επιδιώξεων της Συνεταιριστικής Οργάνωσης έκανε ο Διευθυντής Πωλήσεων   Γιώργος Ζουγανέλης, ενώ τον συντονισμός είχε ο Νίκος Τσούκας, Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής.

Ο πρόεδρος Γιάννης Κίτσιος, με τον ιδιαίτερο τρόπο που διαθέτει αναφέρθηκε στις μέχρι σήμερα δράσεις και εκδηλώσεις της οργάνωσης, που έχουν ως βάση την παράδοση και την ιστορία της Νέας Αγχιάλου.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

-«Γυρίζοντας το χρόνο πίσω θα μεταφερθούμε στο 1906, 112 χρόνια πριν, όταν Έλληνες κάτοικοι μίας εκ των σημαντικότερων περιοχών των Βαλκανίων, της  Αγχιάλου, σημερινής Πομόριε, ζώντας εκεί από τα αρχαία χρόνια, εκδιώχθηκαν βίαια από τον τόπο τους και συμπλήρωσαν με τη σειρά τους τον μακρύ κατάλογο των προσφύγων της Βαλκανικής Χερσονήσου. Τότε ο μόνος ασφαλής προορισμός ήταν η μητέρα πατρίδα, η Ελλάδα. Αφού έφτασαν ως την πρωτεύουσα, έψαξαν για ένα τόπο που να μοιάζει  μ’ αυτόν που είχαν αφήσει.  Το 1908, σε ένα ιστορικό σημείο με βαριά παρακαταθήκη οι Αγχιαλίτες είχαν δημιουργήσει τη Νέα Αγχίαλο, δίνοντας στον Νομό Μαγνησίας το πολιτιστικό στίγμα της Ανατολικής Ρωμυλίας. Δέκα χρόνια αργότερα, συνειδητοποίησαν ότι οι δυσκολίες στη νέα τους πατρίδα, οι αρρώστιες και η φτώχεια θα αντιμετωπίζονταν μόνο με συνεργασία. Το 1918, λοιπόν, ιδρύουν τον Συνεταιρισμό με αρχική επωνυμία «Αγροτική Λαϊκή Τράπεζα Νέας Αγχιάλου Η ΔΗΜΗΤΡΑ».

Και συνέχισε:

-«Η πρώτη εκδήλωση – παρέμβαση της οργάνωσης για τα 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», πραγματοποιήθηκε συμβολικά στο Δράγνειο Δημαρχιακό Μέγαρο Νέας Αγχιάλου όπου παρουσιάστηκε η συλλεκτική έκδοση – ημερολόγιο για το 2018».

Ο Δρ Αλέξανδρος Καπανιάρης, ανέφερε ότι οι δράσεις και οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια, από την ίδρυση της ιστορικής συνεταιριστικής οργάνωσης της Νέας Αγχιάλου, είναι μια ευκαιρία για την ανάδειξη της μοναδικής συνεργατικής ιστορίας της Νέας Αγχιάλου και ζήτησε τη συνεργασία των εκπροσώπων των μέσων επικοινωνίας καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτασμών 2018-19, με στόχο να γίνουν γνωστές σε φορείς και ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Στη συνέχεια, κάνοντας και χρήση της τεχνολογίας, παρουσίασε με ιδιαίτερα κατατοπιστική εικόνα και  λόγο, τις προτεινόμενες δράσεις και εκδηλώσεις.

Στο τέλος, ακολούθησε κέρασμα, προσφορά της φιλοξενούσης την εκδήλωση εταιρείας, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν  την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις νέες ετικέτες του μοναδικών γεύσεων του Συνεταιρισμού της Νέας Αγχιάλου.

Σε όλους τους συμμετέχοντες προσφέρθηκε σε ειδική συσκευασία η επετειακή έκδοση – ημερολόγιο για το 2018 καθώς και προϊόντα του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.