Έμποροι Αλμυρού: Αγοραστική αστάθεια στην κίνηση των καταναλωτών | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Έμποροι Αλμυρού: Αγοραστική αστάθεια στην κίνηση των καταναλωτών 

Η αγορά περιμένει τις συντάξεις για να …χαμογελάσει

Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου άνοιξε η αυλαία των θερινών εκπτώσεων και διανύουμε ήδη την τέταρτη εβδομάδα εκπτώσεων, με την κίνηση στα εμπορικά καταστήματα να είναι υποτονική. Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, ανοδική τάση παρατηρείται τις πρώτες και τελευταίες ημέρες του μήνα, όπου γίνονται πληρωμές των συντάξεων. Από τα μέσα του μήνα και έπειτα, παρατηρείται μεγάλη πτώση στην κινητικότητα των καταναλωτών. Παρά τις χαμηλές τιμές, το καταναλωτικό κοινό δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει ακόμη και απαραίτητες αγορές.

Οι καταστηματάρχες του Αλμυρού δηλώνουν σχετικά με το θέμα:

Πανταζώνας Κώστας (Πρόεδρος Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού): «Η μέχρι τώρα πορεία των εκπτώσεων, μπορεί να χαρακτηριστεί ασθενική. Από τις 9 Ιουλίου που ξεκίνησαν οι εκπτώσεις μέχρι τώρα δεν υπήρξε μεγάλη δυναμική. Ευελπιστούμε στην πληρωμή των μισθών και των συντάξεων του Αυγούστου τα οποία αποτελούν στήριγμα για το εμπόριο.

Σίγουρα μέχρι στιγμής παρατηρούμε πως σε σχέση με πέρυσι υπάρχει πτώση στην κίνηση, ενώ σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, για πρώτη φορά υπάρχει αρνητικό πρόσημο στα στατιστικά στοιχεία των εκπτώσεων.»

Γιάννα Ζουμπουρλή: «Η κίνηση στις φετινές εκπτώσεις δεν έχει ξεκινήσει όπως την περιμέναμε. Ο κόσμος είναι συγκρατημένος, τις τελευταίες μόνο μέρες παρατηρούμε μικρή αύξηση των πωλήσεων. Ελπίζουμε πως τον Αύγουστο οι πελάτες θα εκμεταλλευτούν τις χαμηλές προσφορές διατηρώντας το σκηνικό των τελευταίων ημερών.»

Μπούντης Παναγιώτης: «Εάν εξαιρέσουμε το 1ο δεκαπενθήμερο όπου υπήρξε κάποια ένταση, η κίνηση στην αγορά είναι μέτρια και σχετικά υποτονική. Αυτό που αντιμετωπίζουμε, έχει να κάνει με αγοραστική αστάθεια στην κίνηση. Ο κόσμος έχει ανάγκες για αγορές, οι οποίες περιορίζονται ανάλογα με το διαθέσιμο εισόδημα. Είναι γεγονός πως αύξηση στην κίνηση παρατηρείται στις αρχές του εκάστοτε μήνα. Μετά το πρώτο δεκαήμερο παρατηρείται μια καμπή.

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε, είναι πως οι εκπτώσεις και προσφορές είναι μεγάλες. Όλοι οι επαγγελματίες είμαστε πρόθυμοι να εξυπηρετήσουμε το καταναλωτικό κοινό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»

Μακρή Ιωάννα: «Η κίνηση το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Ο κόσμος ενδιαφέρεται να ψωνίσει και κάνει συνεχώς έρευνα αγοράς. Προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μου κάνει εντύπωση το γεγονός πως τις τελευταίες ημέρες έχουμε πελάτες από άλλες πόλεις. Πρόκειται κυρίως για άτομα που επισκέπτονται συγγενείς και φίλους.»

Καραπτσιάς Γιώργος: «Τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα για όλους μας. Όπως θα σας έχουν ήδη αναφέρει, παρά το γεγονός πως διανύουμε περίοδο εκπτώσεων, οι καταναλωτές επισκέπτονται την αγορά στα τέλη του μήνα .»

Κεραμίδα Νάνσυ: «Είναι γνωστό πως υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας και πως οι αγορές των καταναλωτών περιορισμένες. Με αφορμή τις εκπτώσεις διακρίνεται μια μικρή αύξηση, ενώ περιμένουμε πως το καταναλωτικό κοινό θα δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον μετά το τέλος των εκπτώσεων και κατά τη διάρκεια των προσφορών θα κορυφωθεί.»

Καρακώστα Ελένη: «Μέχρι τώρα, η κατάσταση στην αγορά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μέτρια. Συνεχίζουμε τις εκπτώσεις και τις προσφορές σε όλα μας τα είδη και προσπαθούμε να καλύπτουμε όλες τις ανάγκες των πελατών.»

Χριστίνα Ν. Τοσούδη

 
Αφήστε μια απάντηση