Χρ. Μπουκώρος: Ελλείψεις σε φάρμακα χημειοθεραπειών τονίζει με ερώτηση στη Βουλή | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Χρ. Μπουκώρος: Ελλείψεις σε φάρμακα χημειοθεραπειών τονίζει με ερώτηση στη ΒουλήΔημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστου Μπουκώρου σχετικά με ερώτηση που κατέθεσε για την έλλειψη σε φάρμακα χημειοθεραπειών:

Τη μεγάλη αναστάτωση που έχει προκαλέσει στους καρκινοπαθείς της Μαγνησίας η πρόσφατη αναβολή προγραμματισμένων χημειοθεραπειών, λόγω έλλειψης ενός κυτταροστατικού φαρμάκου, τονίζει με ερώτηση που κατέθεσε, προς τον Υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, «η έλλειψη του κυτταροστατικού φαρμάκου οφείλεται στη μειωμένη ποσότητα που εισάγει η χώρα μας και η οποία δεν ανταποκρίνεται στις καταγεγραμμένες ανάγκες των καρκινοπαθών της Ελλάδας.

Απόρροια αυτής της κατάστασης είναι να αναβάλλονται προγραμματισμένες χημειοθεραπείες καρκινοπαθών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία της υγείας τους και της ασθένειάς τους».

Επίσης, όπως σημειώνεται στην ερώτηση του  βουλευτή «η έλλειψη του φαρμάκου παρατηρείται από τον περασμένο Μάρτιο και αφορά το σύνολο των νοσοκομείων της χώρας».

Τέλος, ο Χρήστος Μπουκώρος ζητά από τον αρμόδιο υπουργό, να τον ενημερώσει για τη μειωμένη εισαγωγή του απαραίτητου για χημειοθεραπείες φαρμάκου, τη στιγμή που οι ανάγκες του πληθυσμού που νοσεί είναι πολύ μεγαλύτερες.
Αφήστε μια απάντηση