Με νέο υπερηχομοτογράφο εξοπλίζεται το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου


Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας σχετικά με την υπογραφή σύμβασης προμήθειας Υπερηχοτομογράφου Υψηλής Ευκρίνειας με Τεχνική Ελαστογραφίας για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου:

Κώστας Αγοραστός: Έργο χρήσιμο για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του

O  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για υπογραφή σύμβασης προμήθειας του  έργου «Προμήθεια Υπερηχοτομογράφου Υψηλής Ευκρίνειας με Τεχνική Ελαστογραφίας» για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο». Το έργο  είναι συνολικού προϋπολογισμού 100.000,00 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Το έργο αφόρα στην προμήθεια Ακτινολογικού Υπερηχοτομογράφοu με οθόνη 20’ υψηλής ευκρίνειας,  Τεχνική Ελαστογραφίας, εξειδικευμένα πρωτόκολλα εξέτασης, σκληρό δίσκο άνω των 200GB για αρχειοθέτηση άνω των  20.000 εικόνων, συνοδευόμενο από τέσσερις ηχοβόλες κεφαλές, τροχήλατο, έγχρωμο εκτυπωτή Α4 τεχνολογίας Laser/Phaser.

Με την εν λόγω προμήθεια επιτυγχάνεται η ενσωμάτωση και εφαρμογή της πλέον σύγχρονης ιατρικής και απεικονιστικής τεχνολογίας, με χρήση σύγχρονων εργαλείων διάγνωσης, ασφάλεια ασθενών, ηλεκτρονική διαχείριση ιατρικών – απεικονιστικών αρχείων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επισήμανε ότι:  «Με συνεργασία και συνεργία στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια στήριξης της δημόσιας υγείας. Άλλωστε αποτελεί εκ των προτεραιοτήτων μας η έμπρακτη στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα των νοσοκομείων μας προκειμένου οι πλούσιοι  να προστρέχουν στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και όχι οι φτωχοί στις ιδιωτικές. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει το Δημόσιο Σύστημα με έργα που είναι συμβατά με τον Εθνικό Χάρτη Υγείας και επιλογή της 5ης ΥΠΕ και των Νοσοκομείων. Με έργα ουσίας αναβαθμίζουμε την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της Θεσσαλίας».

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.