Τυρόπιτα χωρίς φύλλο – Συνταγή | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο – Συνταγή

Σύστημα Φιλτραρίσματος Νερού Πλυντήριο Στεγνωτήριο 1400 στροφών



Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όλοι οι γονείς τρέχουν να προλάβουν το χρόνο. Τετράδια, μολύβια, χάρακες γίνονται οι πρωταγωνιστές των ημερών, ενώ το κολατσιό στο σχολείο είναι ένας «πονοκέφαλος». Όλοι αναζητούν εύκολες, γρήγορες και κυρίως, νόστιμες συνταγές για να εφοδιάζουν τα βλαστάρια τους. Για αυτό σκέφτηκα, για όλο τον Σεπτέμβρη να σας προτείνω μέσω αυτής της στήλης, τις δικές μου λύσεις για το «σχολικό κολατσιό».

Υλικά:

1 και ½ ποτήρι αλεύρι

1 ποτήρι νερό

1 φλιτζάνι του καφέ σουσάμι και μαυροκούκι (μαύρο σουσάμι)

3 αυγά

800 γραμμ. φέτα

280 γραμμ. γιαούρτι

120 γραμμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο – και λίγο ακόμα σε στέρεα μορφή(2-3 κουτ.)

6 φύλλα δυόσμου χοντροκομμένα

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ ή λεκάνη το αλεύρι, το νερό, τα αυγά, το γιαούρτι και το βούτυρο και τα χτυπάμε να γίνουν ένας πηχτός χυλός. Προσθέτουμε τη φέτα τρίβοντας τη με το χέρι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού, αλλά να μη λιώσουν. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε το μείγμα μέσα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι (κλασσικό και μαύρο) και δύο τρία κουταλάκια βούτυρο επιπλέον. Τοποθετούμε το ταψί σε προ-θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε έως να ροδίσει καλά. Εύκολη μα κυρίως πολύ γρήγορη τυρόπιτα που θα γεμίσει με το άρωμα της όλο το σπίτι.

Καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς μα και γονείς, με επιμονή και κυρίως υπομονή!








Αφήστε μια απάντηση