Εκδηλώσεις σε Πλάτανο και Ν. Αγχίαλο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας - Λαός Του Αλμυρού

Εκδηλώσεις σε Πλάτανο και Ν. Αγχίαλο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων ΜαγνησίαςΔημοσιεύουμε δελτίο τύπου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, σχετικά με τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που θα πραγματοποιηθούν από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου:

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς αποτελούν θεσμό, στον οποίο η Ελλάδα συμμετέχει από το 1996, υιοθετώντας πλήρως τους σκοπούς και το χαρακτήρα του. Το γενικό συντονισμό του προγράμματος έχει το Συμβούλιου της Ευρώπης, ενώ βασικός στόχος του είναι η βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών σε στοιχεία της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, υλικής και άυλης, και η ευαισθητοποίησή τους στα θέματα αυτά, με το άνοιγμα χώρων και μνημείων στην κοινωνία και τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Ο εορταστικός χαρακτήρας του προγράμματος προσκαλεί τους επισκέπτες να έλθουν σε επαφή με την πολιτιστική τους κληρονομιά με τρόπους λιγότερο ακαδημαϊκούς και περισσότερο βιωματικούς, μέσα από συναυλίες, εκπαιδευτικές δράσεις, δημιουργικά εργαστήρια, αφηγήσεις παραμυθιών, παραστάσεις, εικαστικές παρεμβάσεις, εκθέσεις κ.ά.

Το θέμα των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διετία 2017-2018 είναι αφιερωμένο στις «ΠΟΛ(Ε)ΙΣ», παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες με σκοπό μια διαφορετική αφήγηση της ιστορίας που θα θέσει προβληματισμούς και θ’ ανοίξει συζητήσεις για τη μεταμόρφωσή τους μέσα στο σύγχρονο κόσμο και το μέλλον τους.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό με  τις ακόλουθες δράσεις:

  • Αρχαιολογικός χώρος λόφου Γορίτσας, Π.Ε. Μαγνησίας

28/09/2018, ώρα 9:00.

«Στα ίχνη μιας κρυμμένης πόλης».  Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 10-12 ετών με θέμα τη σπουδαιότητα της ελληνιστικής πόλης που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Γορίτσας και δεν έχει ανασκαφεί μέχρι σήμερα.

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ευμορφία Τσιαμάγκα (e-mail: etsiamagka@culture.gr, τηλ.: 2421076278)

  • Κεντρική Πλατεία Νέου Πλατάνου, Δήμου Αλμυρού

28/09/2018, ώρα 18:30.

«Πλάτανος Αλμυρού: Γνωστές και άγνωστες αρχαίες πόλεις». Δεκάλεπτη παρουσίαση των αρχαίων πόλεων της περιοχής, συζήτηση με το κοινό και μουσική εκδήλωση από το Σύλλογο Φίλων Μουσικής Αλμυρού «Το Ρεμπέτικο».΄

Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 30/09/2018, την ίδια ώρα.

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Βασιλική Ροντήρη (e-mail: vrontiri@culture.gr, τηλ.: 2421076278).

  • Αρχαιολογικός Χώρος Φθιωτίδων Θηβών (Ν. Αγχιάλου)

28 & 29/9/2018, ώρα 11:00.

«Λαμπροτάτη Θηβαίων πόλις». Θεματική περιήγηση στη Βασιλική Α΄ της παλαιοχριστιανικής πόλης των Φθιωτιδών Θηβών.

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Πασχάλης Σταντζούρης

(e-mail: pstantzouris@culture.gr,  τηλ.: 2421076278)

  • Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα

30/09/2018, ώρα 9:30.

«Historic runs – Αγώνας δρόμου». Παρουσίαση των αρχαιοτήτων του αρχαιολογικού χώρου των Παλαιών.

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ευμορφία Τσιαμάγκα (e-mail: etsiamagka@culture.gr, τηλ.: 2421076278)

Η δράση που προγραμματίζεται για τον αρχαιολογικό χώρο της Γορίτσας απευθύνεται σε σχολικές ομάδες, κατόπιν επικοινωνίας με τους υπεύθυνους για την οριστικοποίηση της επίσκεψης. Τις υπόλοιπες δράσεις μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Η είσοδος στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της Εφορείας, κατά το τριήμερο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018) είναι ελεύθερη για το κοινό.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.