Δελτίο Θυέλλης – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης | Λαός Του Αλμυρού full screen background image
Γιώργος Τσιντσίνης

Δελτίο Θυέλλης – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνηςέκδοση 6/10/2018

Πόση νίλα πια οι Πρέσπες;

Είναι πλέον φανερό…

Δημοψήφισμα κι …αγγούρια

και μια …τρύπα στο νερό.

 

Σοβαρό πλήγμα για τον Ζάεφ το δημοψήφισμα των Σκοπίων, η μικρή συμμετοχή, τα αποτελέσματά του. Από το μελάνι που χύθηκε ερμηνεύοντας τη νίλα Τσίπρα, Ζάεφ και Κοτζιά καθώς και «ατσαλιές» των ξένων παραγόντων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, θα δανειστώ κάποιες σχετικές ερμηνείες του Άγγελου Συρίγου, από την «Καθημερινή»: «Το αποτέλεσμα υπήρξε σοβαρότατο πλήγμα για τον Ζάεφ. Ό,τι και να λέει, η πραγματικότητα των αριθμών είναι καταλυτική. Το κριτήριο δεν είναι οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, αλλά το 1.191.000 άτομα που ψήφισαν στις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου 2016. Στο δημοψήφισμα συμμετείχαν λίγο περισσότεροι από τους μισούς. Τα πράγματα είναι χειρότερα για τον Ζάεφ δεδομένου ότι, στην εκστρατεία υπέρ του «ναι», δεν υπήρχε αντίπαλος. Η πλευρά των επικριτών της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν κατακερματισμένη. Κάποιοι υποστήριζαν την αποχή. Άλλοι μιλούσαν για ψήφο κατά συνείδηση. Ουσιαστικά οι υποστηρικτές του «ναι» έτρεχαν μόνοι τους και τερμάτισαν δεύτεροι.»

 

Αξίζει και το σχόλιο του Γιάννη Σιδέρη στο liberal: «Δεν κρίνεται εδώ το σωστό ή όχι της συμπεριφοράς του λαού των Σκοπίων. Κρίνεται η θετική ανυπακοή, που ήρθε μετά την -έστω ψεκασμένη- ανυπακοή του Ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. Οι δύο αυτές ανυπακοές ακολούθησαν εκείνες του Κυπριακού, του Γαλλικού, του Ολλανδικού ή του Ιρλανδικού λαού. Άρα γεννώνται ευρύτερα ζητήματα για τη δυνατότητα των ελίτ να επηρεάζουν τις αποφάσεις των λαών. Και όσο πιο ξεδιάντροπα και αποικιοκρατικά το επιχειρούν, τόσο πιο αποτυχημένο είναι το αποτέλεσμα.» Θα πρόσθετα πως όσο κι αν η ανυπακοή των λαών βαδίζει ήδη σε σωστό δρόμο, ακόμη «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ».

 

Θλιβερή «τιμητική» επιφυλάσσει στο εξής για την Ελλάδα, κάθε 1η Οκτωβρίου. Αν η χώρα δεν εφαρμόσει πολιτικές ανακοπής του ρυθμού γήρανσης, κάθε χρόνο θα αφιερώνει αυτήν την ημέρα, Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, σ΄ ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού της, γράφει η «Καθημερινή». Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, την περίοδο 2007 – 2017 η αναλογία των ηλικιωμένων στον συνολικό πληθυσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκε από 17% σε 19,4%, ενώ στην Ελλάδα από 18,6% σε 21,5%. Το 2018 -κατά τα στοιχεία της παγκόσμιας τράπεζας δεδομένων- ευρισκόμενη ήδη στη δεύτερη (μετά την Ιταλία) θέση του πίνακα με τις πιο γερασμένες χώρες της Ευρώπης των «28» και στην 7η παγκοσμίως (με πρώτη την Ιαπωνία), η Ελλάδα «τρέχει» προς τη γήρανση του πληθυσμού της με ρυθμούς ταχύτερους από τον μέσο όρο της Ευρώπης. Ειδικότερα, το 2030 (δηλαδή, σε μόλις 12 χρόνια), αναμένεται πλέον των 25 στους 100 Έλληνες να είναι άνω των 65 χρόνων, ενώ από αυτούς περισσότεροι από 31 υπολογίζεται ότι θα μετρούν έτη άνω των 80! Το δε 2050, 34 στους 100 Έλληνες θα είναι άνω των 65 ετών και από αυτούς τους τελευταίους, περισσότεροι του 46% θα είναι άνω των 80 χρόνων.

 

Όπως καταθέτει στη μεγάλη δημογραφική έρευνά της με τίτλο «Ο πληθυσμός της Ελλάδας υπό διωγμόν», η κ. Έμκε Πουλοπούλου, «συνταξιούχοι μας εγκαταλείπουν τη χώρα σε μια προσπάθεια να ζήσουν αξιοπρεπώς, μακριά από τη φτώχια και τη δυστυχία. Το έναυσμα για τη …μετανάστευσή τους δίνει η γνωριμία τους με αλλοδαπές, που ήρθαν στην Ελλάδα και συνήθως εργάζονται σε σπίτια ως οικιακές βοηθοί. Με την έναρξη της κρίσης, η αγορά εργασίας για τις γυναίκες αυτές συρρικνώθηκε. Επιστρέφοντας, λοιπόν, στην πατρίδα τους πληροφορούν τους συνταξιούχους Έλληνες ότι προτίθενται να τους φιλοξενήσουν στο σπίτι τους, στην αλλοδαπή, με κάποιο αντίτιμο, πολύ μικρότερο από εκείνο που απαιτείται για τη ζωή τους στην Ελλάδα σε έναν οίκο ευγηρίας, μία ιδιωτική κλινική ή με τη φροντίδα μιας γυναίκας εσωτερικής». «Ας μη μας ξαφνιάζει», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Έμκε Πουλοπούλου, «κάνοντας οι άνθρωποι αυτή την επιλογή, μπορούν ακόμη και να αποταμιεύουν κάποια χρήματα από τη σύνταξή τους, καθώς σε κάθε άλλη βαλκανική χώρα η ζωή είναι μάλλον οικονομικότερη από εκείνη της Ελλάδας. Αν με ρωτάτε τώρα… είναι σωστό; Ίσως δεν είναι τιμητικό για τη χώρα μας. Σωστό, όμως, για τον κάθε άνθρωπο είναι ό,τι εκείνος επιλέγει με βάση τη διαβίωσή του. Από τη στοιχειώδη έως την άνετη. Πόσο μάλλον όταν αισθάνεται υπό διωγμόν».

 

Όπως καταλαβαίνετε, αρχίζουμε να βλέπουμε, να ζούμε τα χειρότερα, που απευχόμασταν να ζήσουμε. Τα γερόντια, οικονομικοί μετανάστες στη ..Βουλγαρία. Και μη χειρότερα…

 

Ένας φίλος μου έκανε το διαδικτυακό τεστ «Δες τι θα γίνεις» και του έβγαλε «Καλόγερος»…. Μήπως έπρεπε να γράφει «Κωλόγερος»;

 

Όχι, κυρά μου…. Φαγώθηκες να με χώσεις (αμέτη – μωχαμέτη) στην «τρίτη ηλικία». Αργώ ακόμη…. Σε 75 μέρες από σήμερα -μέσα Δεκεμβρίου- κλείνω τα …65. Πάψτε επιτέλους να γλωσσοτρώτε τους …νεόγερους.

 

Ο Νίκος Συρίγος γράφει στον …επαναστάτη της πλάκας που έκαψε τη σημαία σε ζωντανή μετάδοση (η σημερινή φωτογραφία της στήλης από το Alpha News Live). «Είσαι βλάκας. Εκεί καταλήγω. Απλά βλάκας. Κι είναι το μόνο που σε κάνει να νιώθεις ανίκητος. Η βλακεία σου. Α, και το γεγονός ότι το περίφημο Κράτος που πολεμάς, σε χαϊδεύει. Τι σε χαϊδεύει δηλαδή, σε ζει. Ξέρεις τι εννοώ, μπαχαλάκη… Όλοι ξέρουμε πια. Είσαι ο χρήσιμος βλάκας του συστήματος, που για ένα χαρτζιλίκι θα σε βγάλει στο δρόμο για να τρομάξεις τον κόσμο. Αυτός που ξεφτιλίζει ακόμη και την έννοια «αναρχικός». Είσαι ένας ασύδοτος, χαϊδεμένος από όλους και απ’ όλα, που πουλάς δήθεν επανάσταση, καίγοντας τη σημαία. Θεωρείς και καλά, βλάκα, ότι αυτό το κομμάτι πανί δεν συμβολίζει τίποτα περισσότερο από το Κράτος και το καις για να το παίξεις επαναστάτης… Βλάκα, άκουσε με καλά. Για να καις εσύ αυτό το πανί, κάποιοι σκοτώθηκαν… Έχυσαν το αίμα τους, άφησαν γυναίκες χήρες και παιδιά ορφανά, για να κυματίζει αυτή η Σημαία και όχι η άλλη των Ναζί, σε αυτόν τον τόπο. Για να είσαι εσύ, βλάκα, ελεύθερος να καις και να ρημάζεις την περιουσία του κοσμάκη. Ανθρώπων που δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για ένα μεροκάματο… Άκου, βλαξ. Η Σημαία δεν είναι το Κράτος. Είναι η μάνα σου και ο πατέρας σου, ο παππούς και η γιαγιά σου… Είναι ο αέρας που αναπνέεις και το χώμα που πατάς. Είναι οι ρίζες σου, ρε βλάκα! Είναι αυτό που θα σε ξανακάνει μια γροθιά, αν ποτέ στο μέλλον κάποιος προσπαθήσει να σε σκλαβώσει. Είναι αυτό που θα ξανακάνει ΜΕΓΑ τον μικρό και τους λίγους να φαίνονται πολλοί… Είναι αυτό που την ώρα της μάχης, θα κρατάει όρθιο τον πληγωμένο… Είναι αυτό που μας κράτησε όρθιους εδώ και εκατοντάδες χρόνια, βλάκα…» (από το onsports).

 

Θετικότατος ο απολογισμός της πρεμιέρας για το τοπικό ποδόσφαιρο, γεμίζει με αισιοδοξία του ντόπιους φίλους του λαοφιλούς αθλήματος. Η πολύ καλή εμφάνιση και η νίκη του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού, κόντρα στους Καρδιτσιώτες, όπως και οι αντίστοιχες νίκες της Δήμητρας και του Αίαντα σε βάρος της Αγίας Παρασκευής και του Σαρακηνού αντίστοιχα, ακόμη και το «Χ» του Πλατάνου ανάμεσα σε Μυρμιδόνες και Πρωτεσίλαο, είναι κάτι παραπάνω από μια καλή αρχή. Το μόνο «μελανό σημάδι» ήταν οι τραυματισμοί των «πράσινων» Παπαδόπουλου και Αραπίτσα. Τους ευχόμαστε ταχεία αποθεραπεία και σύντομη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους, για να συνεχίσουν απρόσκοπτα τα συγκεκριμένα «κανόνια» τις …ομοβροντίες τους.

 

Επίσης, ας μη μας διαφεύγει της προσοχής το αήττητο της ομάδας μπάσκετ του ΓΣΑ, επί 4 αγωνιστικές, στο Κύπελλο ΕΣΚΑΘ.

 

Τι λέτε λοιπόν, αδέρφια; Εμείς οι φρεσκο-συνταξιούχοι ή οι σε λίγο (λίαν προσεχώς) συνταξιούχοι, βάζουμε στοίχημα να ζήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο; Έτσι… Μόνο και μόνο για να «τη σπάσουμε», στους «νεκροθάφτες» της πολιτικής, τα λαμόγια που ποντάρουν στο θάνατό μας.

 

Κάτι παιδάκια, έξω στη γειτονιά, παίζουν μπάλα. Τα κακόμοιρα… Δεν θα έχουν …ίντερνετ.

 

Αμάν πια, βρε Αλέξη… Από τότε που τακίμιασες με τον Καμμένο, από τον Μαδούρο ως τον Ζάεφ έχεις μαζέψει γύρω σου όλη την παγκόσμια μπασκλασαρία.

 

Και μια ειλικρινής απορία: Από όλους αυτούς τους ηγετίσκους των κρατιδίων που συνωθούνται στο βορινό μας σβέρκο, απέμεινε κανείς που να μην είναι απατεωνίσκος; (Για το «δημοκράτης» δεν ρωτάω)…

 

Βρήκα να προτείνω τι είδους δουλειά θα πρέπει να κάνει ο κ. Καμμένος, τώρα που δεν πρόκειται να επανεκλεγεί ποτέ στην Ελληνική Βουλή: Να παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα πολιτικής κωλοτούμπας στις «τσόντες» των ξένων Κοινοβουλίων.

 

Ζόραν Ζάεφ ή… Ζόρια Μπούφε…

 

Λεφτά Υπάρχουν! Οι Έλληνες ξόδεψαν 15 εκατομμύρια ευρώ σε τρεις ημέρες για τα νέα iPhone…

 

Όταν σου αξίζουν κορυφές, μην ασχολείσαι με λακκούβες.
Αφήστε μια απάντηση