Δράσεις του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Δράσεις του 2ου Γυμνασίου ΑλμυρούΔημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού, σχετικά με δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν οι μαθητές κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα:

«ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ»

Με το παραπάνω σύνθημα συμμετείχε το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018. Με σύμμαχο την ηλιόλουστη μέρα, οι μαθητές έλαβαν μέρος σε ποδηλατοδρομία με αφετηρία το σχολείο και προορισμό την Παραλία του Αλμυρού. Επίσης, στο Στάδιο του Αλμυρού έλαβαν μέρος σε ομαδικά αθλήματα όπως ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, στίβο.

Στη φωτογραφία μαθητές και συνοδοί καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού στην ποδηλατοδρομία από το σχολείο έως την Παραλία.

 

«ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΖΩΗΣ»

Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ και της Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού παρακολούθησαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου ένα πολύ ξεχωριστό σεμινάριο, που είχε ως στόχο να μάθουν οι μαθητές πώς να δράσουν αν ξαφνικά κάποιος καταρρεύσει. Με τη συμβολή δύο εκλεκτών επιστημόνων, του Καρδιολόγου κυρίου Παρίση και του Νοσηλευτή κυρίου Μπουλέτη, οι μαθητές μας ενημερώθηκαν και εκπαιδεύθηκαν στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής με βασικές δεξιότητες Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ). Με μόνο εργαλείο τα χέρια τους, τα παιδιά έμαθαν πώς να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας στην επανεκκίνηση της καρδιάς που έχει σταματήσει να λειτουργεί.

Στις φωτογραφίες μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ. Άλλωστε, αυτό ήταν και το σύνθημα του σεμιναρίου.
Αφήστε μια απάντηση