Απεβίωσε ο πρώην υπουργός Παυσανίας Ζακολίκος
Έφυγε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο Παυσανίας Ζακολίκος, στο 251 ΓΝΑ, όπου νοσηλευόταν.  Ο Παυσανίας Ζακολίκος διετέλεσε , στην εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, αντιπρόεδρος της Βουλής, αναπληρωτής  υπουργός και υφυπουργός επί σειρά ετών, καθώς και αντιπρόεδρος της Επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου.

Γεννήθηκε στον Αλμυρό το 1936 από γονείς καπνεργάτες. Ο πατέρας του υπήρξε πρωτεργάτης του καπνεργατικού κινήματος στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας,   οργανώνοντας και τις μυστικές συγκεντρώσεις στην κίτρινη αποθήκη του Βόλου.

Η κ. Ελένη Λυμπεροπούλου είναι η αδελφή του Παυσανία, χήρα του συμβολαιογράφου Νίκου Λυμπερόπουλου,  μητέρα του συντοπίτη μας Καρδιολόγου Γιώργου Λυμπερόπουλου, του οδοντιάτρου Παυσανία Λυμπερόπουλου και του Ορέστη Λυμπερόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ta nea.gr, βιώνοντας την πολιτική από μικρό παιδί, ως αγώνα για μια καλύτερη ζωή όλων και  όχι μόνο των ολίγων, εντάχθηκε στη νεολαία του Γέρου της Δημοκρατίας και μετέπειτα, ως φοιτητής, αποτέλεσε ενεργό μέλος της γενιάς του 114. Ήταν από τους πρώτους οπαδούς της ριζοσπαστικής τάσης του Ανδρέα Παπανδρέου στον κεντρώο χώρο, καθώς και σημαντικό οργανωτικό στέλεχος των Δημοκρατικών Συνδέσμων στη Θεσσαλία στην προδικτατορική περίοδο. Μεταπολιτευτικά υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ιδρυτικό μέλος του Τομέα Επιστημόνων, Μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής.

Εξελέγη το 1981 βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, και έκτοτε εκλεγόταν ανελλιπώς μέχρι το 1996. Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας την περίοδο 1982-1985, Εθνικής Οικονομίας 1988-1989 και Υπουργός Αναπληρωτής Βιομηχανίας το 1989. Με την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1993 έως το 1996,  διετέλεσε Β» Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία του Παυσανία Ζακολίκου θα γίνει την προσεχή Τρίτη στην Αθήνα.

 

Ο «Λαός του Αλμυρού» συλλυπείται θερμά τους οικείους, τους συγγενείς και τους πολυάριθμους πολιτικούς φίλους και φίλες του Παυσανία Ζακολίκου.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.