Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής "Το Ρεμπέτικο" "πρόξενος" της πόλης μας στη Σωζόπολη και Παλαιά Αγχίαλο - Λαός Του Αλμυρού

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής “Το Ρεμπέτικο” “πρόξενος” της πόλης μας στη Σωζόπολη και Παλαιά Αγχίαλο

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Φίλων Μουσικής “Το ρεμπέτικο” σχετικά με εκδρομή του στη Σωζόπολη και Παλαιά Αγχίαλο:

Μοναδικές εμπειρίες ζήσαμε στο ταξίδι των 2300 χιλιομέτρων στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας.
Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Αλμυρού « ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ», καλεσμένος των τοπικών Ελληνοβουλγαρικών Συλλόγων της POMORIE (Παλαιά Αγχίαλος) και Σωζόπολης, πραγματοποίησε εκδρομή για τα μέλη και τους φίλους του, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, και έδωσε εκεί 2 μουσικές ρεμπέτικες παραστάσεις.


Τεράστια τιμή για εμάς να βάλουμε το λιθαράκι μας στην ενδυνάμωση του Ελληνικού στοιχείου στις περιοχές αυτές με κύριο μέλημα την διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού. Το ιδιαίτερο είναι ότι δεσμοί αίματος συνδέουν την Παλαιά και την Νέα Αγχίαλο και τον Σωζόπολη με την Ευξεινούπολη.
Για πρώτη φορά έγινε τέτοια κινητοποίηση των κατοίκων ελληνικής καταγωγής και σε κλίμα ιδιαίτερα συγκινησιακό περάσαμε 2 καταπληκτικές μουσικές βραδιές.

Ευχαριστούμε:
– τους προέδρους των τοπικών ελληνοβουλγαρικών συλλόγων, την Ασπασία Μποροζάνοβα από Σωζόπολης και τον Slavey Kanariev από την Παλαιά Αγχίαλο για την προετοιμασία και το κάλεσμα.
– την Γεωργία και τον Νίκο Τοκαλή για την διοργάνωση και την πολύτιμη βοήθεια τους στις επαφές με τις ελληνικές κοινότητες.
– Το ταξιδιωτικό γραφείο Art of travel και την Μίνα Τελκή
– Τους συνταξιδιώτες από όλη την Μαγνησία και την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν.Ιωνίας Μαγνησίας “Ιωνες”
– Και όλους όσους βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση της εκδρομής και των μουσικών βραδιών.
Και φυσικά τα μέλη της ορχήστρας του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αλμυρού «ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ» που μπόρεσαν να ακολουθήσουν την αποστολή καθώς και τον Μαέστρο μας Γιώργο Σταμούλη.

 
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.