Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Η ατζέντα του “Λαού” του Αλμυρού – γράφει η Βιβή ΤσιντσίνηΑπορίας άξιο
Απορίας άξιο είναι… Όταν δεν γίνεται μήνυση για επίθεση αδέσποτου, άραγε καταγράφεται το περιστατικό και που πρέπει καταγράφεται; Σε ποιόν φορέα και με ποια ευθύνη; Αυτή η καταγραφή και η στατιστική που απορρέει από τα περιστατικά, πρέπει να αφορά και να καλεί σε δράση, άλλους νομικά και άλλους ηθικά… Η ανοχή των πολιτών στο πρόβλημα των αδέσποτων δοκιμάζεται καιρό τώρα και έρχεται αντιμέτωπη με την τσέπη μας, καθώς απ’ όσο γνωρίζω, όταν προβαίνεις σε μήνυση, πρέπει να καταβάλεις και κάποιο αντίτιμο, σημαντικό για τους καιρούς που διανύουμε. Έτσι, τα περιστατικά ξεχνιούνται και είναι σα να μη συνέβησαν ποτέ. Τραγικό. Όχι;

Τα προσωπικά πάνω από το κοινό καλό
Μπερδεύονται κάποιοι κυρία μου όταν εκλέγονται σε θέσεις. Θεωρούν ότι όποιοι διαφωνούν μαζί τους, πρέπει να αποκλείονται από τις δράσεις και τα καλέσματα των φορέων που εκπροσωπούν οι κατά τόπους και κατά συλλόγους εκλεγμένοι. Το σχόλιο γίνεται και για τη διαχείριση της πληροφορίας στα ΜΜΕ. Αλλά, τώρα που το σκέφτομαι… ποιος πιστεύει ότι ζούμε γενικότερα σε δημοκρατικό περιβάλλον;

Γάτα vs υπάλληλο σημειώσατε 1
Για τις δημοσιεύσεις μας στις ιστοσελίδες μας, η google και το facebook, μας δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθούμε την αναγνωσιμότητα των άρθρων, αλλά και πολλές άλλες ποιοτικές και ποσοτικές παραμέτρους, όπως ηλικίες αναγνωστών, το φύλλο τους κλπ.
Παρατηρήσαμε λοιπόν, ότι η είδηση με τον τραυματισμό της γάτας, διαβάστηκε από πολλαπλάσιους αναγνώστες, αλλά και όλων των ηλικιών, σε αντίθεση με τον τραυματισμό της υπαλλήλου της καθαριότητας.
Δεν ανακαλύψαμε εμείς την Αμερική. Αυτό συμβαίνει χρόνια. Το σχόλιο γίνεται για να τονίσει ότι το ενδιαφέρον και οι συνήθειες, δεν άλλαξαν, άρα δεν άλλαξε και το μορφωτικό-πολιτιστικό μας επίπεδο, ως κοινωνία. Το παράξενο, “το μπούγιο αναδημοσιεύσεων” και ο «κίτρινος τύπος» γενικότερα, έλκει κλικ, αλλά όχι απαραίτητα το σεβασμό και το κύρος όσων στηρίζονται στα real news και στην ανάδειξη των τοπικών συλλόγων και γενικότερα δράσεων.

Δύσκολη χρονιά
Δύσκολη φαίνεται ότι θα είναι η χρονιά για τους αγρότες της περιοχής μας. Ελαιοπαραγωγοί και μελισσοκόμοι, έχουν πληγεί αρκετά για να επηρεαστεί το εισόδημά τους. Αυτό σαν άλλο ντόμινο, θα επηρεάσει την αγορά μας και το ευρύτερο επαγγελματικό σκηνικό. Η λύση είναι μια. Όσο το δυνατόν περισσότερο να στηρίξουμε τα αγροτικά μας προϊόντα και την τοπική μας αγορά.

Open mall
Δυσκολεύει πολύ και για τον Βόλο και για τον Αλμυρό, η πιθανότητα υποβολής της πρότασης για το open mall. Για τον Αλμυρό η ολοκλήρωση του φακέλου απαιτεί, αρχικά την αίτηση 50 καθαρά εμπορικών επιχειρήσεων. Η «κούρσα» δεν τελείωσε ακόμη, καθώς οι φορείς αναζητούν λύσεις και συνεργασία. Το θέμα των πεζοδρομήσεων λειτουργεί ανασταλτικά, για πολλούς από τους εμπόρους, ώστε να υπογράψουν την αίτησή τους.

Καλή είδηση… επιτέλους!
Ευτυχές γεγονός και κοινωνική είδηση, ο γάμος του Νίκου και της Κωνσταντίνας. Ο λόγος για τον γιό του γνωστού επιχειρηματία Ηλία Νάκου και της Μαίρης Νάκου, οι οποίοι απολαμβάνουν τους καρπούς των κόπων τους, να καμαρώνουν τα παιδιά του Νίκο και Βασίλη, να «μεγαλώνουν» την τοπική επιχείρηση, ανοίγοντάς την μέσα από το ίντερνετ σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και να προοδεύουν με γερά θεμέλια στην προσωπική τους ζωή.
Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου τελέστηκε ο γάμος του Νίκου Νάκου και της Κωνσταντίνας Χουλή (του Δημήτρη και της Βέλας), με τους άξιους κουμπάρους τους Αποστόλη και Δημοσθένη, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, υπό την σκέπη του πατρός Ιωανίκιου και πατέρων των ενοριών του Καλλικρατικού Αλμυρού.
Εύχομαι ολόθερμα στους νιόπαντρους, να έχουν βίον ανθόσπαρτον, γεμάτο αγάπη, να χτίσουν ένα σπιτικό αντάξιο, των εξαιρετικών οικογενειών από τις οποίες ανατράφηκαν.

Ζερέλια lakes
Το γράφω και να το θυμάστε… Τα Ζερέλια θα κάνουν γνωστό τον Αλμυρό σε όλο τον κόσμο. Η διαπίστωση δεν είναι πρόσφατη, αλλά ενισχύθηκε όταν μετά από δημοσίευμα ιστοσελίδας, πανελλήνιας εμβέλειας, για την αξιοποίησή τους και τη σημαντικότητά τους, ανακαλύψαμε έναν ακούραστο επιστήμονα, που επιμένει να ερευνά για τις δίδυμες λίμνες μετεωριτών και μας έδωσε νεότερες πληροφορίες. Σύντομα θα έχουμε νεότερα επί του θέματος, τα οποία και θα συζητηθούν στο πανελλήνιο. Αναμείνατε στην …τοπική εφημερίδα μας.
Αφήστε μια απάντηση