Δελτίο Θυέλλης – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 3-11-2018 | Λαός Του Αλμυρού full screen background image
Γιώργος Τσιντσίνης

Δελτίο Θυέλλης – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 3-11-2018Οι πρώτοι υποψήφιοι

Βγήκαν απ’ την …κρυψώνα

και πριν κρυώσει ο καιρός

«ζεσταίνουν» τον χειμώνα.

Θετικότατος ήταν ο απόηχος του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου του 1940, σε όλη την Ελλάδα και -φυσικά- και στην περιοχή μας, αφού και ο καιρός βοήθησε με μέρες ηλιόλουστες, «ανοιξιάτικες». Κυρίως όμως η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη, θαρρώ, γιατί «οι καιροί ου μενετοί» και οι συγκυρίες της επικαιρότητας επιβάλλουν στους Έλληνες ομοψυχία, ενότητα και επαγρύπνηση, κατά το δυνατόν.

Αυτή η Πατρίδα, προδόθηκε και προδίδεται συχνά, τις τελευταίες δεκαετίες, από επίορκους πολιτικούς, πουλημένους σε συμφέροντα, ντόπια και ξένα ή άλλους που δεν έχουν τα προσόντα να ηγηθούν και να υπηρετήσουν μια πιο αξιόπιστη και δίκαιη κοινωνία, μια Ελλάδα που να ανταποκρίνεται στα μηνύματα και στις προκλήσεις του σήμερα και να απαντάει αποτελεσματικά και τελεσφόρα σε εχθρούς και φίλους. Για όλα αυτά υπάρχουν πλέον ενδείξεις ότι ο λαός δεν αγανακτεί μόνο πια, αλλά έχει πεισθεί ότι «δεν πάει άλλο» και κάτι πρέπει να γίνει για να γυρίσει η ρότα, κάτι άλλο να γίνει για να διορθωθεί δραστικά και να αναταχθεί η πορεία των πραγμάτων.

Και πάνω που γιορτάζαμε την επέτειο του «Όχι» και τονίζαμε την εθνική ομοψυχία κτλ. ήρθε ο φόνος του ομογενή στους Βουλιαράτες, στη Βόρειο Ήπειρο, για να διχάσει πάλι τους Έλληνες, όπως γίνεται κάθε φορά, με κάθε γεγονός, που είτε παρερμηνεύεται είτε χρησιμοποιείται στρεβλά, για να «ποτίσει» την προπαγάνδα κάποιων επιτήδειων. Σίγουρα αναμένεται η νηφάλια προσέγγιση αυτής της ιστορίας, αλλά εξ ίσου σημαντικό είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη σε βάρος όσων όπλισαν τα χέρια των Αλβανών αστυνομικών. Σκοτώθηκε ένας Βορειοηπειρώτης Έλληνας και κάποιοι πρέπει να πληρώσουν, αν και ελέγχονται ακόμη τα κίνητρα και η βίαιη απάντησή τους. Αυτό πρέπει να είναι (επιτέλους) ξεκάθαρο, χωρίς «μα» και «ξε-μα», χωρίς «μάλλον» ή «ίσως»…

Σταχυολογώ ανάμεσα στα πολλά που διάβασα για το θέμα: Η Αλβανική αστυνομία σκότωσε τον ομογενή που ύψωσε την Ελληνική σημαία στο Αργυρόκαστρο. (Αλλού λέγεται ότι όλο το χωριό ήταν σημαιοστολισμένο για την επέτειο. Μήπως αυτό ήταν που πραγματικά ενόχλησε τον εθνικισμό των Αλβανών; Ο Έλληνας Κωνσταντίνος Κατσίφας δέχτηκε πάντως δυο σφαίρες, μια στο κεφάλι και μια στο θώρακα. Τα τελευταία λόγια του 35χρονου λέγεται πω ήταν «ζήτω η Ελλάδα». Θα μπορούσαν να τον συλλάβουν και όχι να τον δολοφονήσουν εν ψυχρώ. Εμείς έχουμε γεμίσει με Αλβανούς της φυλακές μας και τους ταΐζουμε, δεν τους εκτελούμε. Ξύπνα Ελλάδα σε σκοτώνουν… Τι διαφέρουν οι Αλβανοί από τους Τούρκους που σκότωσαν στη Λευκωσία τον Σολωμό Σολωμού για τη σημαία.

Σε μια προκλητική ενέργεια φαίνεται ότι προχώρησαν οπαδοί της Παρτιζάν Τυράννων, αμέσως μετά, στον ποδοσφαιρικό αγώνα με τη Σκεντέρμπεη Κορυτσάς. Οι φίλαθλοι της Παρτιζάν ανάρτησαν ένα τεράστιο πανό στην εξέδρα με το σύνθημα που ήταν το εξής: «Ένας Έλληνας νεκρός, ένας μπάσταρδος λιγότερος» (βλέπε τη σημερινή φωτο της σελίδας, που διάβασα ότι δημοσίευσε ο ιστότοπος epiruspost.gr.)

Εκείνο που δεν έχει επιβεβαιωθεί είναι αν όντως ο Πρόεδρος της Παρτιζάν Τυράννων είναι ο αδελφός του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, όπως διάβασα… Αν ναι, σοβαρεύει το πράγμα, για το πώς και ποιος ανέχθηκε και επέτρεψε την ανάρτηση του εμπρηστικού και υβριστικού πανό…

Εγώ θα το πω πάντως: Το έχουν ανάγκη, φαίνεται, κάποια από τα σπιθαμιαία μορμολύκεια της …γειτονιάς να δείχνουν (πάντοτε εκ του ασφαλούς) τον τσαμπουκά τους κατά της Ελλάδας, αγνοώντας ότι προκαλούν ένα χέρι που ακόμη τους ταΐζει. Αν πάρουμε κι εμείς «ανάποδες» όμως; Μαύρο φίδι που τους έφαγε…

Και φρονώ μετριοφρόνως, ότι το συγκεκριμένο …φίδι πρέπει να βγει για λίγο από την τρύπα του, έστω απλά για μια …βολτίτσα, έστω μόνο και μόνο για να σφίξουν οι ….πωποί των αλλοφρόνων.

Οδικό χάρτη για τη δυνατότητα ψήφου στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση για την Ευρωβουλή Ελλήνων πολιτών οι οποίοι βρίσκονται σε άλλες χώρες, εκτός της Ε.Ε., αποτελεί το σχέδιο νόμου το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Εσωτερικών. Οσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο ανοίγουν τον δρόμο για τη θεσμοθέτηση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και στις εθνικές εκλογές.

Σε έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς για την αγορά ακινήτων στο εξωτερικό εξελίσσεται η Ελλάδα για τους Κινέζους επενδυτές, καθώς οι χαμηλές τιμές, το δέλεαρ του προγράμματος «χρυσή βίζα» και η δυνατότητα εκμετάλλευσης μέσω των βραχυχρόνιων μισθώσεων, τύπου Airbnb, προσελκύουν όλο και περισσότερους υποψήφιους αγοραστές. Σύμφωνα με τον κινεζικό ιστότοπο ακινήτων Juwai, οι αναζητήσεις ακινήτων στην Ελλάδα διπλασιάστηκαν κατά το φετινό πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ κατά το δεύτερο τρίμηνο, ο ρυθμός της αύξησης τριπλασιάστηκε σε ετήσια βάση.

Λέτε να μπορούμε να συνεννοηθούμε και καλύτερα, αν μάθουμε να μιλάμε …κινέζικα; Πού ξέρεις; Σ’ αυτόν τον τρελότοπο όλα μπορούν να γίνουν.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας θέλει να ενθαρρύνει τη γεννητικότητα προσφέροντας ένα αγροτεμάχιο στους γονείς που θα αποκτήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια τρίτο παιδί, αναφέρουν σήμερα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Το μέτρο, που επεξεργάσθηκε η ακροδεξιά Λέγκα και το οποίο εντάχθηκε στο σχέδιο προϋπολογισμού 2019, προβλέπει την παραχώρηση δημόσιου αγροτεμαχίου για 20 χρόνια στις οικογένειες που θα διευρυνθούν στο διάστημα από το 2019 έως το 2021. «Λένε πως οι Ιταλοί κάνουν λίγα παιδιά και η τάση αυτή πρέπει να ανατραπεί», εξήγησε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Γεωργίας Τζαν Μάρκο Τσεντινάιο, που προέρχεται από τη Λέγκα. «Το υπουργείο θέλει να συμβάλει ευνοώντας τις αγροτικές ζώνες». Το ποσοστό γεννητικότητας στην Ιταλία είναι το χαμηλότερο στην Ευρώπη και η Λέγκα υπόσχεται ότι θα κάνει την οικονομία να ανακάμψει ώστε οι Ιταλοί να αποκτήσουν και πάλι την επιθυμία να κάνουν παιδιά. Ελλάδα, ακούς ή όχι; Κι αν ακούς, καταλαβαίνεις επιτέλους;

Το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» αναμενόταν ν’ αρχίσει την περασμένη Τετάρτη τις γεωτρήσεις, περίπου 62 ναυτικά μίλια ανοικτά των ακτών της Αττάλειας, όπως ανακοίνωσε, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι ο «Πορθητής» αναμένεται να πραγματοποιεί δύο γεωτρήσεις τον χρόνο, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Τουρκία είναι πολύ κοντά στην αγορά δεύτερου γεωτρύπανου. Η γεώτρηση αναμένεται να γίνει σε βάθος 2.500 μέτρων και θα κατέβει μέχρι 5.000 έως 6.000 μέτρα κάτω από το βυθό της θάλασσας.

Δεν έχετε δίκιο ν’ ανησυχείτε για τον «Πορθητή»… Οι Τούρκοι έχουν μακρά ναυτική παράδοση με τις …τρύπες στο νερό. Θυμηθείτε το «ιστορικό» …«Μάλτα γιοκ».

Ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας έχουν ζήσει έναν εφιάλτη τα τελευταία χρόνια, λόγω των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών, που σχετίζονται είτε με χρέη είτε με φορολογικές ή άλλες έρευνες, γράφει η «Καθημερινή». «Είναι πολλές οι αδικίες και οι ακρότητες που έχουν σημειωθεί στο πλαίσιο αυτού του μέτρου, που ήταν ίσως ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των Αρχών, αλλά πλέον έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η ανάγκη να υπάρξουν διορθώσεις άμεσα είναι μεγάλη, προκειμένου να αποφευχθούν νέες αδικίες εναντίον νέων θυμάτων». Θα πρόσθετα, ότι πέρα κι πάνω από τα προεκλογικά παιχνίδια που καταγράφονται ολοένα πυκνότερα, πολυπληθέστερα, οι πολίτες έχουν ξεπεράσει από καιρό τα όρια της ανοχής και της ανοχής τους. Το λέμε και το ξαναλέμε, αλλά «δεν πάει άλλο.

Μην ξεχάσουμε ότι πλησιάζει η γιορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και γιορτάζουμε ταυτόχρονα την Αεροπορία μας…. Πάντοτε την τιμούμε ιδιαίτερα αυτή τη μέρα στην περιοχή μας, τη γιορτάζουμε μαζί με τους Ικάρους μας στην 111 ΠΜ και καλά κάνουμε.

Σε θέσεις μάχης οι πρώτοι υποψήφιοι της Αυτοδιοίκησης, ενώ πολλά λέγονται κι ακούγονται και για (ίσως ορισμένες εντυπωσιακές) μεταγραφές στη στελέχωση κάποιων συνδυασμών. Το βέβαιο είναι ότι η προεκλογική μάχη του χειμώνα δεν θα μας αφήσει να …πλήξουμε, τουλάχιστον όσοι έχουμε το σχετικό ενδιαφέρον, γιατί κάποιοι άλλοι προβλέπεται να αποφασίσουν και να επιλέξουν μόνο προ της κάλπης.

Ένα κρίσιμο ζήτημα επίσης, για τις υποψηφιότητες σε Δήμους και Περιφέρειες, είναι το εάν και κατά πόσο θα υπάρξει κομματική ανάμειξη, αλλά και πόσο οι πολίτες θα ακολουθήσουν τις κομματικές γραμμές που οι πολιτικοί θα τους σερβίρουν συντεταγμένα.

«Είναι σπουδαίο να κατάγεσαι από την Ελλάδα, τη χώρα που έδωσε το φως στον κόσμο.» (Victor Hugo.)

Τι σου είναι η τεχνολογία… Ανέβηκα στη ζυγαριά και δείχνει το …ύψος μου.

«Τα πιο όμορφα ταξίδια ξεκινάνε από το μυαλό, με ναύλα πληρωμένα από την ψυχή» (αγνώστου).
Αφήστε μια απάντηση