Επιστολή Τέφογλου στον Δήμαρχο – Νέα αθωωτική για Καραζούπη | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Επιστολή Τέφογλου στον Δήμαρχο – Νέα αθωωτική για ΚαραζούπηΤοπικές πολιτικές συγκρούσεις και εξελίξεις

Απάντηση Δημάρχου σε Χρ. Καραζούπη

Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις τοπικές πολιτικές εξελίξεις και συγκρούσεις στο ευρύτερο σκηνικό της Μαγνησίας. Τις τελευταίες μέρες, συμπολίτες μας έχουν αποδεχτεί προτάσεις από Δημοτικές Παρατάξεις και επικεφαλής συνδυασμών, με κάποια από τα ψηφοδέλτια να είναι σχεδόν σχηματισμένα. Θυμίζουμε, ότι με τις αλλαγές στον Κλεισθένη, αποφορτίζονται από την υποχρέωση συνδυασμού στα χωριά οι παρατάξεις, με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο να συμπληρώσουν τις ομάδες τους. Παραμένει δύσκολο να βρεθούν γυναίκες οι οποίες θέλουν να θέσουν και να εκθέσουν τον εαυτό τους στην εκλογική διαδικασία.

Εν τω μεταξύ, οι συνεντεύξεις του Δημάρχου κ. Εσερίδη και πρώην Δημάρχου Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, στο TRT στην εκπομπή του Σωτήρη Πολύζου, δυναμίτισαν τις συζητήσεις ακόμη μια φορά, ενώ κάποια από τα μέχρι στιγμής ονόματα αποσύρονται και νέα εμφανίζονται στο προσκήνιο. Στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, συνεδρίασε και τοπική κομματική επιτροπή, για τον υποψήφιο που τελικά θα στηρίξει και αναμένεται η απόφαση να ανακοινωθεί μέσα στον Δεκέμβριο.

Επίσης λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ευξεινούπολης κ. Αργύρη Τέφογλου, ο οποίος επιθυμεί να επικοινωνήσει δια του τύπου, κάποιες απαντήσεις προς τον Δήμαρχο, αλλά και να ενημερώσει τους πολίτες σχετικά τη ρήξη των σχέσεών τους και πως αυτή προέκυψε. Φαίνεται ότι θα έχουμε κλιμάκωση των εντάσεων στα εκλογικά, όσον αφορά τη Δημοτική Ενότητα, και μάλιστα πολύ σύντομα.

Τέλος, μπορείτε να βρείτε σ’ αυτό το άρθρο, επιστολή του Χρήστου Καραζούπη, σχετικά με νέα αθωωτική απόφασή του, αλλά και πληροφορίες για τη συνέχεια των δικαστικών διεκδικήσεων και δράσεών του.

Τα κύρια σημεία των δηλώσεων

Χατζηκυριάκος Β.: Κάποια γεγονότα μας έφεραν ξανά στην επιφάνεια. Μας επικαιροποιεί η θητεία της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ο διχαστικός λόγος, η μανιοκαταγγελτικότητα, το ύφος άσκησης της εξουσίας της σημερινής Δημοτικής Αρχής, μας καθιστούν επίκαιρους. Έχουμε δώσει δείγματα γραφής ότι είμαστε μια παράταξη με Δημοκρατικό ύφος και ήπια δύναμη που έχει ανάγκη ο τόπος… Καταγγέλλει, γιατί δεν έχει έργα, δεν έχει άλλο λόγο ύπαρξης… Κινούνται με σκόρπιες σκέψεις, σκόρπιες προτάσεις και χωρίς κατεύθυνση. Έτσι έχασε τον μπούσουλα ο Δήμος μας, σ’ αυτή την δύσκολη συγκυρία… Ερχόμαστε λοιπόν ανανεωμένοι κατά 70% και με πρόταση για τις Δημοτικές Εκλογές. Δίνουμε βήμα σε νέους ανθρώπους. Θα έχουμε έτοιμο το πρόγραμμά μας μέχρι το τέλος του έτους, μέσα από συνεδριάσεις της ομάδας μας. Γίναμε πιο σοφοί και μαζί με το νέο, θα έχουμε μια πρόταση για την πόλη μας όπως την φανταστήκαμε.

Εσερίδης Δ.: Είμαστε τέσσερα χρόνια αμυνόμενοι σε ύβρεις και σε καταγγελίες… Μας ενδιαφέρει να κοιτάξουμε στα μάτια του καθένα και να πούμε αλήθειες. Ν’ απλώσουμε τα χέρια και να είναι καθαρά. Αν θα καταφέρουμε να κάνουμε μια πλατεία λιγότερο ή έναν δρόμο περισσότερο, ποσώς ενδιαφέρει το 99% των πολιτών σήμερα. Οι υπηρεσίες βεβαίως και πρέπει να λειτουργούν… Έχουμε υλοποιήσει κατά 80% πρόγραμμα ύψους 6.500.000 ευρώ… Αυτός που έχασε με 1.500 ψηφοδέλτια διαφορά ήταν ο Μεσίας; Και επανέρχεται να διορθώσει τι; Αυτά που μας άφησε;… Θα δημοπρατήσουμε 1.000.000 έργο στα Ζερέλια. Η ομάδα μας θα αποφασίσει για την πολιτική και το έργο που θα προτείνουμε και ποιος θα είναι υποψήφιος.

 

Επιστολή του Προέδρου της Δ. Κ. Ευξεινούπολης κ. Ανάργυρου Τέφογλου προς τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Δημητρίου Εσερίδη

Μετά την προσωπική επίθεση που δέχθηκα από τον Δήμαρχο σε ένα από τα τελευταία Συμβούλια είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω τους συμπολίτες μου και όχι μόνο, για το τι ακριβώς συνέβη.

Μετά από την ομιλία του κ. Τσανή, ο Δήμαρχος απευθυνόμενος προς εμένα σαν μαινόμενος ταύρος είπε, άσχετα από το θέμα που συζητούσαν, ότι δύο φορές που κατέβηκε υποψήφιος στην Ευξεινούπολη βγήκε πρώτος, επιπλέον ότι εγώ βγήκα Πρόεδρος γιατί ήμουν «κάτω από τη σκιά του» και σε στυλ απειλής ότι θα κάνει Λαϊκή Συνέλευση.

Σαν απάντηση κ. Δήμαρχε έχω να σου πω τα παρακάτω:

Δεν είχα πρόθεση ποτέ να φθάσω στο επίπεδό σου στο να έχω προσωπική αντιπαράθεση μαζί σου, αλλά από τη στιγμή που το ξεκίνησες πρώτος και έχουν καταγραφεί αυτά που είπες στο μαγνητόφωνο του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο όπου το είδαν μέχρι και Έλληνες του εξωτερικού, είμαι υποχρεωμένος να σου απαντήσω.
Σε πληροφορώ λοιπόν ότι και εγώ δύο φορές που έβαλα υποψηφιότητα στην Ευξεινούπολη βγήκα πρώτος σε ψήφους και μάλιστα τη δεύτερη φορά με έξι (6) συνδυασμούς πήρα περισσότερες ψήφους και από εσένα τον ίδιο όταν κατέβαινες για Πρόεδρος με τρεις (3) συνδυασμούς.

Πριν φθάσω στον περιβόητο ίσκιο σου, χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, θα σου θυμίσω μερικά γεγονότα.  Θυμάμαι κ. Δήμαρχε τη Μεγάλη Παρασκευή, μετά την περιφορά του Επιταφίου, που ανταμώσαμε μετά συζύγων στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και ενώ είχες δηλώσει επίσημα ότι κατεβαίνεις για Δήμαρχος, μου είπες «Αργύρη, μην κατεβαίνεις υποψήφιος», εννοούσες βέβαια με τον Χατζηκυριάκο, και σου είπα «Όχι Τάκη, θα κατέβω αλλά λέω να κατέβω με σένα» και μου λες «Σοβαρολογείς;» και σου λέω ναι. Μου είπες «Θέλεις να σε πάρω αγκαλιά να σε σηκώσω πάνω και να αρχίζω να φωνάζω;» Και μάλιστα μου ρωτάς αν είναι ανακοινώσιμο και σου είπα φυσικά.

Το ίδιο βράδυ πήρες τηλέφωνο κοινό μας φίλο και του είπες είσαι όρθιος ή κάθεσαι, αν είσαι όρθιος κάθισε, και του είπες ότι ο Αργύρης ο Τέφογλου θα είναι με τον συνδυασμό μας και δεν το πίστευε.

Πιστεύω να θυμάσαι που περνούσε ο κόσμος από το εκλογικό κέντρο και σου λέγανε τα καλύτερα λόγια για μένα καθώς και ότι έκανες πολύ καλή επιλογή με τον Τέφογλου, χωρίς να γνωρίζουν ότι ήταν δική μου επιλογή για τον οποία είναι η πρώτη φορά που μετανιώνω για κάποια επιλογή μου.

Ερχόμαστε λοιπόν στην εκλογή μου σαν Πρόεδρος κάτω από τον περιβόητο ίσκιο σου.  Σου υπενθυμίζω λοιπόν ότι με τον ίδιο σου ίσκιο ήταν υποψήφια και η Νικολέττα του Δήμου, μια εξαίρετη κοπέλα, από εξαίρετη οικογένεια, βγήκε δεύτερη με λιγότερες από τις μισές ψήφους που πήρα εγώ.  Με τον ίδιο σου τον ίσκιο και η Λένα του Μπίσδα και πήρε λιγότερες και από την Νικολέττα.  Με τον ίδιο σου τον ίσκιο κατέβηκε και ο φίλος σου ο Θόδωρας ο Μπούντης και πήρε λιγότερες από την Μπίσδα, κλπ. κλπ. Είναι γεγονός ότι αναρωτήθηκα πολλές φορές τι σόι ίσκιος είναι αυτός ο δικός σου, άλλος για μένα και άλλος για τους άλλους; Εκτός και όλη σου τη σκιά την έβαλες από πάνω μου (γιατί κάποτε την ένιωθα πολύ βαριά, λυγούσαν τα πόδια μου) και τους άλλους συνυποψηφίους  τους άφησες στον ήλιο και κάηκαν.  Να μου έλεγες ότι σε βοήθησε ο τάδε συνυποψήφιος θα το δεχόμουν, γιατί κι εγώ τον βοήθησα όσα μπορούσα, ενώ εσύ δεν μπορούσες να βοηθήσεις κάποιον ιδιαίτερα.  Επίσης θα έπρεπε να γνωρίζεις κ. Δήμαρχε ότι το κάθε άτομο κουβαλάει αποκλειστικά μόνο και μόνο τον δικό του ίσκιο και κανενός άλλου.

Μετά τη διακοπή των σχέσεών μας (που επιζητούσες από πολύ καιρό), έλεγες στον κόσμο ότι ο Τέφογλου, το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να ζητάει, ναι είναι αλήθεια ζητούσα, ζητάω και θα ζητάω ως το τέλος της θητείας μου, γιατί δεν τα ζητάω για το σπίτι μου, ούτε για τα χωράφια μου, τα ζητάω για το χωριό μου, που τυγχάνει να είναι και δικό σου χωριό.

Επίσης σε άλλους έλεγες ότι ο Τέφογλου νομίζει ότι ο Δήμος είναι στρατός σου λέω λοιπόν το εξής:

Στην 25ετή καριέρα μου στην Πολεμική Αεροπορία, γνώρισα χιλιάδες ανθρώπους ανωτέρους και κατωτέρους, με ανωτάτη-ανωτέρα-κατωτέρα-στοιχειώδη και με χωρίς μόρφωση με διαφορετικούς χαρακτήρες, συνήθειες και μυαλά.  Σε πληροφορώ λοιπόν ότι χωρίς να τιμωρήσω ούτε με μια ημέρα , όχι φυλακή ούτε καν κράτηση, τη δουλειά μου την έκανα ΑΡΙΣΤΑ. Το πιο σημαντικό για μένα και νιώθω μεγάλη ηθική ικανοποίηση είναι ότι μετά την αποστρατεία μου, όσοι με βλέπουν ανώτεροι και κατώτεροι, με χαιρετούν και με σφίγγουν το χέρι, ενώ για σένα φοβάμαι όταν θα σβήσουν τα φώτα της ράμπας και φύγεις από Δήμαρχος θα μείνεις μόνος σου με λίγους περιτρεχάμενους και οι περισσότεροι θα σου γυρίσουν την πλάτη.

Το ότι δεν κάνεις σχεδόν τίποτε από αυτά που σου προτείνω για το χωριό μας, δεν κάνεις ζημιά εμένα αλλά το ίδιο το χωριό μας με το οποίο δεν φταίει σε τίποτα επειδή έχουν διακοπεί οι σχέσεις μας.

Όσον αφορά για Λαϊκή Συνέλευση, όποτε θέλεις και όπου θέλεις. Και κάτι τελευταίο και να το θυμάσαι όσο ζεις, ο Θεός όλα τα συγχωρεί εκτός από την ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ.

Υ.Γ. Με τσίγκλησες και σου απάντησα, αν με ξανατσιγκλήσεις θα πάρεις και δέουσες απαντήσεις.

Ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ευξεινούπολης

Ανάργυρος Τέφογλου

 

ΔΗΛΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αλμυρός 13-07-2018

Ακόμη μια αθωωτική απόφαση για συκοφαντική δίωξη μου από τον Δήμαρχο Αλμυρού.

 Του Χρήστου Καραζούπη,

Οικονομολόγου – τ. Δ/ντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλμυρού

Μετά και  την από 07/11/2018 αθωωτική απόφαση του Μονομελούς Πλημ/κείου Βόλου στην μήνυση την οποία είχε υποβάλει εναντίον μου ο Δήμαρχος Αλμυρού κος Εσερίδης για παράνομη παραμονή στους χώρους δημοτικής υπηρεσίας και διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της, κατέπεσε και η τελευταία προσπάθεια του Δημάρχου (πιστεύω ότι δεν έχει ασκήσει εναντίον μου άλλη μήνυση τα έξοδα των οποίων επιβαρύνονται βέβαια οι δημότες)  να βρει κάτι επιβαρυντικό εναντίον μου και πλέον συνταξιούχος με μία ευδόκιμη και καθαρή τριαντακονταπενταετή ευδόκιμη υπηρεσία ως δημόσιος λειτουργός, παραμένω όρθιος με περισσότερη γνώση και εμπειρία και ως ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ να είμαι χρήσιμος για τον τόπο μας και τους συμπολίτες μου.

Τώρα ο κος Δήμαρχος θερίζει ότι έσπειρε αφού βέβαια όλες οι αποφάσεις των ποινικών και πειθαρχικών δικαστηρίων είναι όλες αθωωτικές. Στις 19-11-2019 εκδικάζεται η αγωγή κατά του Δήμου Αλμυρού για τις εις βάρος μου προσβλητικές πράξεις των οργάνων του Δήμου (ορ. κο Δήμαρχο) από τον οποίο ζητώ για αποκατάσταση το ποσό των 350.000 ευρώ και το όποιο ποσό μου επιδικαστεί αφού αφαιρέσω τα έξοδα της δίχρονης αυτής συκοφάντησης και ταλαιπωρίας μου, θα γίνει δωρεά στον Δήμο για να γίνουν έργα, όπως τα έχω καταγεγραμμένα στην αγωγή μου.

 

Δημοσιεύουμε απόσπασμα της ανακοίνωσης του Δημάρχου Αλμυρού (λόγω περιορισμών των GDPR)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ – απάντηση στον Χρήστο Καραζούπη

Για μια ακόμη φορά είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ σε πραγματικά γεγονότα απαντώντας…

Αυτό το σπίτι-μεζονέτα σήμερα δεν υπάρχει. (πυροφυλάκειο)

Είσαι όμως υποχρεωμένος να απαντήσεις στην κοινωνία…

Ποιοι το χρηματοδότησαν;

Με πόσα χρήματα;

Τι έργο επιτελούσε μέχρι σήμερα;

Και με τι παραστατικά πληρώθηκε;

Ποιος πλήρωνε το αυτοκίνητο της Εν Δράσει και τα καύσιμα αυτού;

Ποιοι πλήρωναν τα ενοίκια για το γραφείο της Εν Δράσει, την ιδιωτική γραμματέα, το τηλέφωνο και το ρεύμα;

Αυτά είναι ερωτήματα της κοινωνίας και είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις.

Αναφέρεσαι επίσης στην κακή διοίκηση του Δημάρχου.

Αλλά θα πρέπει να καταλάβεις ένα πράγμα.

Αυτά που έχεις μάθει μέχρι σήμερα να κάνεις, …τελείωσαν.

Επιτίθεσαι κατά του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, γιατί έπραξε τα νόμιμα, δίδοντας εντολή για την κατεδάφιση του παράνομου και αυθαίρετου «σαλέ».

Το δε Διοικητικό Εφετείο αναγνώρισε τη συνδρομή των λόγων της θέσεώς σου σε διετή δυνητική αργία και τα πειθαρχικά όργανα σε καταδίκασαν, το πρωτοβάθμιο σε στέρηση μισθού τεσσάρων (4) μηνών και το δευτεροβάθμιο επαύξησε την ποινή του πρωτοβάθμιου σε προσωρινή παύση τεσσάρων (4) μηνών χωρίς αποδοχές.

Τώρα αν δεν δικαιωθείς μετά την αναφορά που υπέβαλλες στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, σε συμβουλεύω να προσφύγεις κατόπιν στον ΟΗΕ.

….

Ήταν η τελευταία φορά που ασχολήθηκα μαζί σου, κ. Καραζούπη. Ως Δήμαρχος έχω να ασχοληθώ  και  να επιλύσω πολύ σημαντικότερα και ουσιώδη προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού

Δημήτριος Κυριάκου Εσερίδης
Αφήστε μια απάντηση