Πρωινό Δελτίο Τύπου 13-11-2018 – Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Πρωινό Δελτίο Τύπου 13-11-2018 – Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας 

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής  επικαιρότητας 13η Νοεμβρίου 2018. “Ανοίξτε” όσα δεν έχετε πληροφορηθεί, όσα σας ενδιαφέρουν και για όσα θέλετε να συλλέξετε πληροφορίες

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 6.000 ανέργους

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να προκηρυχθεί νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θα αφορά συνολικά 6.000 ωφελούμενους ανέργους, ηλικίας έως 39 ετών.  Tο νέο αυτό πρόγραμμα αφορά την επιχορήγηση επιχειρήσεων κατά 50% για την απασχόληση ανέργων έως 39 ετών, αποφοίτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης και παραγωγικής δραστηριότητας. Όπως άλλωστε τονίζεται, στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης. Σημειώνεται πως το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέαπου ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα και δραστηριοποιούνται στο σύνολο της ελληνικής επικρατείας, στους τομείς που ορίζει το πρόγραμμα.

Πριν βγει ο μήνας πρώτη δόση σε νιτρικά και βιολογική κτηνοτροφία

Η πρώτη δόση για την Απονιτροποίηση και τη Βιολογική κτηνοτροφία και η δεύτερη δόση για τη Βιολογική γεωργία των προκηρύξεων που έχουν κλείσει για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 βρίσκονται αυτές τις μέρες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο των παραγωγών όσο και των αρμοδίων επί της πληρωμής τους. Στον προγραμματισμό των αρμοδίων περί το τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου και οι προκαταβολές του πρώτου έτους για τις σπάνιες φυλές, ύψους 5 εκατ. ευρώ, της δεύτερης πρόσκλησης για τους 3.468 δικαιούχους του Κομφούζιο με ποσό 2,5 εκατ. ευρώ και η πληρωμή των 849 της δράσης για την εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες με ποσό 2 εκατ. ευρώ.

Πότε πληρώνει ο ΟΠΕΚΑ την πέμπτη δόση του επιδόματος τέκνων

Στις 25-27 Νοεμβρίου θα γίνει η επόμενη πληρωμή του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού της πέμπτης από τις συνολικά έξι δόσεις που αφορούν στο 2018. Η πληρωμή αυτή θα αφορά το 2μηνο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος. Στην πληρωμή της πέμπτης δόσης θα συμπεριληφθούν όλοι όσοι θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 έως τις 20 Νοεμβρίου. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ έχουν υπολογίσει ότι στον αριθμό των δικαιούχων οικογενειών, αντιστοιχούν σχεδόν 1,5 εκατ. παιδιά, που λαμβάνουν το επίδομα παιδιού από το Α21. Ο αριθμός των τέκνων, είναι κατά 100 χιλ μεγαλύτερος, συγκριτικά με εκείνα που ήταν ωφελούμενα από το οικογενειακό επίδομα που χορηγήθηκε πέρσι.

Απόφαση της ΕΕ για πλήρη κάλυψη ζημιών που προκλήθηκαν από λύκους και άλλα προστατευόμενα άγρια ζώα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παράσχει τη δυνατότητα στους γεωργούς και κτηνοτρόφους να εισπράττουν πλήρη αποζημίωση για τις ζημίες που προκλήθηκαν από προστατευόμενα ζώα, όπως οι λύκοι. Επίσης αποφάσισε ότι οι επενδύσεις που θα κάνουν οι αγρότες για την αποτροπή τέτοιων ζημιών (όπως η κατασκευή ηλεκτρικών περιφράξεων ή η απόκτηση σκύλων φρουράς), θα χρηματοδοτηθούν σε ποσοστό 100%. Η σημερινή απόφαση αποσκοπεί στην αύξηση της στήριξης των γεωργών σε περιοχές όπου υπάρχουν μεγάλα σαρκοφάγα ζώα. Η αποζημίωση των αγροτών μπορεί να καταβληθεί από τα ταμεία της ΕΕ, ιδίως στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους (κρατικές ενισχύσεις).

Πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη -Βοριάδες έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο

Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία την Τρίτη, στα ανατολικά και βόρεια.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα στην ανατολική Θεσσαλία.
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Συναγερμός από βόμβα που δεν εξερράγη στο σπίτι του αντεισαγγελέα Ντογιάκου στο Βύρωνα

Εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου στο Βύρωνα έβαλαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι άγνωστοι ενημέρωσαν για τον εκρηκτικό μηχανισμό με τηλεφώνημα λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα στην Εφημερίδα των Συντακτών και ιστοσελίδα. Ο άγνωστος που έκανε το τηλεφώνημα είπε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Αδραμυτίου στο Βύρωνα, ότι θα ενεργοποιηθεί σε 20 λεπτά και ότι δεν είναι φάρσα.

ΑΔΕΔΥ: Απεργία στο Δημόσιο στις 14 Νοεμβρίου και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου και διοργανώνει συγκέντρωση στις 11:00πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρίσκονται μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η απεργία πραγματοποιείται επειδή οι επαφές της ΑΔΕΔΥ με τους αρμόδιους Υπουργούς απέβησαν άκαρπες. Η απεργία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιείται επειδή οι επαφές με τους αρμόδιους Υπουργούς απέβησαν άκαρπες. Τα αιτήματά για οικονομική βελτίωση αντιμετωπίστηκαν με μνημονιακή λογική, καθώς όπως είπε ο Υπουργός Οικονομικών ο δημοσιονομικός χώρος για το 2019 είναι 800 εκατομμύρια και μετά βίας επαρκούν για τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Ο βανδαλισμός του σπιτιού του Γ. Μπουτάρη στο επίκεντρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου

Τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι του συμπαραστάθηκαν μετά τον βανδαλισμό του σπιτιού του από αγνώστους την περασμένη Πέμπτη, εξέφρασε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρης. «Ήταν άνανδρη η επίθεση» δήλωσε ο κ. Μπουτάρης ενημερώνοντας πως η Διεύθυνση Ασφαλείας προχώρησε σε 24ωρη μόνιμη παρουσία και φύλαξη του σπιτιού του, ενώ μετά από συστάσεις των Αρχών ο ίδιος προχώρησε στην τοποθέτηση καμερών.

Έπεσε από ύψος επτά μέτρων και σώθηκε 59χρονος στη Σκιάθο

Από ύψος επτά μέτρων έπεσε ένας 59χρονος στο Δήμο Σκιάθου αλλάζοντας μία καμένη λάμπα.  Ο 59χρονος, που απασχολείται στον τομέα της καθαριότητας, είχε πάει στο Γυμνάσιο Σκιάθου και άλλαζε τη λάμπα, όταν ξαφνικά  έπεσε πάνω στον εργάτη που εκείνη τη στιγμή βοηθούσε στη στήριξη της σκάλας.  Ο τραυματισμένος άνδρας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου με ελικόπτερο, ενώ ο εργάτης, πάνω στον οποίο έπεσε ο 59χρονος, δεν φέρεται να τραυματίστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο  59χρονος άνδρας έσπασε υπέστη κατάγματα στη λεκάνη, ενώ έσπασε δύο πλευρά και τον καρπό του.

Συνέλαβαν ιερέα που οδηγούσε μεθυσμένος κι έγινε χαμός

Ο κληρικός μαινόμενος μέσα στο αστυνομικό μέγαρο δεν δίστασε να χτυπήσει και να…δαγκώσει αστυνομικό.  Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ιερέας, κατηγορούμενος για απειλή εξύβριση αντίσταση και σωματική βλάβη! Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ιερέας συνελήφθη μεθυσμένος να κινείται ανάποδα στην συμβολή των οδών Έβανς και Δικαιοσύνης, στο κέντρο του Ηρακλείου.

«Inferno» στην Καλιφόρνια: Στους 228 οι αγνοούμενοι στην πύρινη λαίλαπα – Στάχτη χιλιάδες σπίτια

Οι πιο καταστροφική πυρκαγιά στην Καλιφόρνιαεξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη, κάνοντας στάχτη ό,τι βρίσκει στο πέρασμά της. Ο μακάβριος απολογισμός αυξάνεται με τους νεκρούς να έχουν φτάσει ήδη τους 31, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα είναι μεγαλύτερος, καθότι οι αγνοούμενοι ανέρχονται στους 228.  Μόνο η πυρκαγιά Καμπ, στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας έχει στοιχίσει τη ζωή σε 29 ανθρώπους αφότου ξέσπασε, την Πέμπτη. Στον νότο, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της πυρκαγιάς που βαπτίστηκε Γούλζι από τις αρχές και απειλεί την πλούσια κοινότητα Μάλιμπου, διάσημο θέρετρο κοντά στο Λος Άντζελες.

Αναστασιάδης: «Ονειρο ζωής η Εθνική Ελλάδος -Υποχρέωση να πετύχω» [βίντεο]

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Ευάγγελος Γραμμένος, παρουσίασε στον Τύπο το νέο ομοσπονδιακό εκλέκτορα, Άγγελο Αναστασιάδη και τον τεχνικό διευθυντή των Εθνικών ομάδων, Άγγελο Μπασινά. Ο 65χρονος Αναστασιάδης είναι ο πρώτος Έλληνας τεχνικός στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ύστερα από 17 χρόνια, δηλαδή μετά τον Βασίλη Δανιήλ. Άπαντες οι παριστάμενοι ξεκίνησαν την τοποθέτησή τους με συλλυπητήρια στην οικογένεια του φιλάθλου του Ολυμπιακού που έχασε τη ζωή του χθες στο «Γ. Καραϊσκάκης», μετά τη λήξη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ολυμπιακός: Ρίχνει “βόμβα” Μήτρογλου ο Μαρινάκης!

Πρόσκληση Μικρασιατών για τα αποκαλυπτήρια μνημείου
Αφήστε μια απάντηση