Οι «μαγικές στιγμές» της Βάσως Γερογιάκομου μαγνητίζουν επισκέπτες στον Πτελεό | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Οι «μαγικές στιγμές» της Βάσως Γερογιάκομου μαγνητίζουν επισκέπτες στον ΠτελεόΑγ. Μαρίνα

Με ένα μικρό ψέμα ξεκίνησε τούτο το ρεπορτάζ που διαβάζετε. Έστειλα λοιπόν ένα μήνυμα στη φίλη Βάσω Γερογιάκομου, ότι θα ήθελα ένα ραντεβού μαζί της, για να γράψουμε κάτι για τις υπέροχες φωτογραφίες της. Τόνισα ότι τις είχα δει και ξεχωρίσει στη «ροή» του facebook. Αυτό ήταν και το ψέμα. Δεν τις είχα δει εγώ πρώτη, αλλά φίλοι μου από τον Βόλο, λάτρεις των ωραίων εξορμήσεων και της περιπέτειας. Οι Βολιώτες είδαν τις φωτογραφίες της Βάσως και γνωρίζοντας ότι ξέρω τον τόπο, επικοινώνησαν μαζί μου. «Βιβή, αυτά τα υπέροχα μέρη, που βρίσκονται; Πόσο προσιτά είναι; Τι έχει εκεί; Μαγαζιά; Ξενοδοχεία; Σπορ;»

 

 

 

 

 

 

 

Λεύκη

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Η Βάσω Γερογιάκομου, Φτελιανή, 34χρονη, μέλος της Διοίκησης του Πρωτεσίλαου Πτελεού, εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση Giacomo καφέ στην πλατεία Πτελεού. Από χόμπι και μεράκι, φωτογράφιζε τις «μαγικές στιγμές» της όπως τις ονομάζει, δηλαδή όμορφες ανατολές και δειλινά, σύννεφα, τις δαντελωτές παραλίες του Πτελεού, και τις αποθήκευε αρχικά στο κινητό της. Αργότερα ανακάλυψε μια ομάδα στο facebook, η οποία καλούσε τους λάτρεις της φωτογραφίας, σε διαγωνισμούς, επιλέγοντας κάθε φορά την καλύτερη.

 

 

 

 

 

 

 

 

ο Γκοτζιάς

 

Η Βάσω, έστειλε φωτογραφίες της στη σελίδα και σε μικρό χρονικό διάστημα, κατάφερε να βραβευτούν τρεις φωτογραφίες της. Έμπνευσή της τα τοπία του τόπου της, τα οποία και διαφημίζουν με τον καλύτερο τρόπο το Φτελιό και τις παραλίες του. Η ίδια λέει για το …σπόρ:

 

 

 

 

 

 

 

Παχιά άμμος

«Είναι το Χόμπυ και η ξεκούρασή μου! Αφοσιώνομαι στην παρατήρηση του τοπίου, της φύσης και ξεχνάω οτιδήποτε μπορεί να μας απασχολεί αρνητικά στην καθημερινότητά μας. Μπορεί και πρέπει το χωριό να αξιοποιηθεί και τουριστικά, είναι πανέμορφο μέρος. Δεν είναι τυχαίο πως όσοι ήρθαν στο Rally Almyros, ιδιαίτερα όσοι έμειναν, το επισκέφθηκαν και αργότερα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγάδι βραβευμένη

Τα περισσότερα μηνύματα που δέχτηκα μετά την ανάρτηση των φωτογραφιών, τα έλαβα από όσους έμεναν παλαιότερα στο χωριό, όσους κατάγονται από τον Πτελεό, και βλέποντας τα σημεία που έπαιζαν μικροί και έκαναν τα καλοκαιρινά τους μπάνια, νοσταλγούν τις στιγμές, νοσταλγούν τον ευλογημένο αυτόν τόπο.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγάδι βραβευμένη

Η σελίδα ονομάζεται «Let’s create photo art», δημιουργήθηκε το 2016 και συμμετέχουν περισσότερες από 100 φωτογραφίες σε κάθε διαγωνισμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σταυρός βραβευμένη

Μπορεί να μην είναι μια πανελλήνια κατάκτηση, αλλά για εμάς, την τοπική εφημερίδα του Αλμυρού, αποτελεί σπουδαία είδηση, οι πολίτες, να γνωρίζουν στον κόσμο τον προικισμένο αυτόν τόπο, και πόσο μάλιστα, όταν γίνεται τόσο δημιουργικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σταυρός ξημέρωμα

Βάσω συνέχισε! Εμείς υποσχόμαστε να αξιοποιήσουμε την καλλιτεχνική σου ματιά για την ανάδειξη του Αλμυρού.

 

Σταυρός
Αφήστε μια απάντηση