ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΤΕΛΕΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΒΕΡΕΣΤ 2017 | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΤΕΛΕΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΒΕΡΕΣΤ 2017Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο “Γραμματίκειο” Γυμνάσιο Πτελεού την Παρασκευή 30/11  η εκδήλωση αφιερωμένη στην πρόσφατη ανάβαση στην κορυφή του Έβερεστ από τους ορειβάτες Αντώνη Συκάρη και Μιχάλη Ευμορφίδη. Προβλήθηκε ταινία γυρισμένη απόν την ανάβαση στο βουνό και τον ορεινό όγκο των Ιμαλαΐων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές του Γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου Πτελεού. Επίσης παρευρέθηκε και χαιρέτησε ο γνωστός ορειβάτης από την Αγριά Βόλου Νίκος Μαγγίτσης ο οποίος είχε ανέβει επίσης στην κορυφή του Έβερεστ το 2004.

Οι μαθητές συμμετείχαν με πλήθος ερωτημάτων σχετικά με τις δυσκολίες της ανάβασης, τους κινδύνους μιας ανάβασης υψηλού βουνού, το είδος των τροφών που καταναλώνουν στο βουνό, τον τρόπο που εγκλιματίζονται οι ορειβάτες στην έλλειψη οξυγόνου κ.α. Ο Αντώνης Συκάρης απάντησε πολύ αναλυτικά σε αυτά τα ερωτήματα  και τόνισε ότι η ορειβασία δεν είναι ανταγωνιστικό άθλημα, σημασία δεν έχει μόνο η επιτυχία της ανάβασης στην κορυφή αλλά και όλο το εγχείρημα, οι δυνατές φιλίες και συγκινήσεις που προσφέρει το άθλημα της ορειβασίας.  Επίσης τόνισε στους  μαθητές ότι είναι σημαντικό να έχουν στόχους στη ζωή τους, να τους πιστεύουν και να αγωνίζονται για να τους επιτύχουν.

Τους ορειβάτες ευχαρίστησε ο διευθυντής του γυμνασίου κ. Ιωάννης Γιαννακούρας.  

 
Αφήστε μια απάντηση