Αυξήθηκαν στις 50 οι οικογένειες που στηρίζει το Φιλόπτωχο ταμείο Αγίου Νικολάου - Νέα εκδήλωση στήριξης την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου - Λαός Του Αλμυρού

Αυξήθηκαν στις 50 οι οικογένειες που στηρίζει το Φιλόπτωχο ταμείο Αγίου Νικολάου – Νέα εκδήλωση στήριξης την Τετάρτη 5 ΔεκεμβρίουΤα μέλη του Φιλόπτωχου Ταμείου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, συνεχίζουν το φιλανθρωπικό έργο τους στηρίζοντας 50 οικογένειες της περιοχής μας. Μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου και των προσφορών από πολίτες του Δήμου μας καταβάλλεται μια σημαντική προσπάθεια ενίσχυσης οικογενειών που έχουν πληγεί από την κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 25 οικογένειες παίρνουν κάθε Τετάρτη τρόφιμα, απορρυπαντικά και είδη πρώτης ανάγκης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, γεγονός που αποδεικνύει πως τα ψώνια τους γίνονται αποκλειστικά από εκεί. Οι υπόλοιπες οικογένειες επισκέπτονται το Κοινωνικό Παντοπωλείο κάθε 15 μέρες και ελάχιστες μια φορά τον μήνα. Επίσης, παρέχεται σε 5 μαθητές το καθημερινό κολατσιό τους με έξοδα του φιλόπτωχου ταμείου.

Τα χρηματικά ποσά που συγκεντρώνονται από δωρεές ή τα bazzar και τις λαχειοφόρους που πραγματοποιούνται, διατίθενται ώστε να πληρώνονται λογαριασμοί ρεύματος. Επίσης, προσφέρεται ένα ποσό σε παιδί της ενορίας του Αγίου Νικολάου, που σπουδάζει και την προηγούμενη χρονιά πήρε υποτροφία και βραβεύτηκε από τη σχολή του.

Ιδιαίτερες ελλείψεις παρουσιάζονται σε τρόφιμα όπως κρέας, τυρί και λάδι. Πρόκειται για αγαθά στα οποία γίνονται σπάνια δωρεές. Στις οικογένειες διανέμονται κάθε 15 ημέρες ή και περισσότερο. Πάντα όμως στις γιορτές εξασφαλίζονται και ο ίδιο ο πάτερ Ευστάθιος Βαρβαρέλης φροντίζει τη διανομή τους.

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου, θα πραγματοποιηθεί bazaar από τα μέλη του Φιλόπτωχου Ταμείου για την ενίσχυσή του. Ας προσφέρει ο καθένας μας το ελάχιστο που μπορεί για την στήριξη προς τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη.

Εορταστικό πρόγραμμα του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αλμυρού

 
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.