Μαζικές δηλητηριάσεις αδέσποτων …και πάλι
Αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση πως ασυνείδητοι έριξαν φόλες για μια ακόμη φορά στον Αλμυρό, με αποτέλεσμα τη μαζική δηλητηρίαση αδέσποτων ζώων. (η φωτο είναι από αδέσποτο που βρέθηκε χθες Κυριακή δηλητηριασμένο)

Το νέο περιστατικό σύμφωνα με την πρόεδρο του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Αλμυρού κα Αθηνά Υφαντή, σημειώθηκε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, με τους κατοίκους να ανακαλύπτουν τι είχε συμβεί, το πρωί του Σαββάτου. Δυστυχώς δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των ζώων που θανατώθηκαν με αυτό τον φρικτό τρόπο. Ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Αλμυρού, έχει καταγγείλει το συμβάν στην Αστυνομία, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα προσκομίσουν στο Α.Τ. Αλμυρού την πραγματογνωμοσύνη κτηνιάτρου που επιβεβαιώνει την δηλητηρίαση των ζώων που εξέτασε.

Σε έρευνα που κάναμε, επικοινωνήσαμε με κτηνιάτρους που εδρεύουν στον Αλμυρό προκειμένου να μάθουμε πόσα ζώα θανατώθηκαν.

Ο κ. Νίκος Γερογιάκομος δήλωσε: «Κατά το τελευταίο συμβάν με δηλητηρίαση ζώων, σε μένα προσωπικά έγινε αναφορά για τρία νεκρά σκυλιά, ενώ μου έφεραν ένα το οποίο καταφέραμε να σώσουμε. Δεν γνωρίζω τον αριθμό των ζώων που θανατώθηκαν, όμως σύμφωνα με τους συμπολίτες μας πρόκειται για πολλά ζώα σκυλιά και γάτες.»

Ηλίας Διαμαντής: «Το Σάββατο που μας πέρασε, σημειώθηκε ακόμη ένα περιστατικό δηλητηρίασης ζώων. Καταφέραμε να σώσουμε δύο, δυστυχώς όμως σύμφωνα με τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής θανατώθηκαν πολλά ζώα. Στο ένα εκ των δύο που προλάβαμε να θεραπεύσουμε, κάναμε εμετική ένεση. Το σκυλί «έβγαλε» κομμάτι κρέας, εμποτισμένο με δηλητήριο.

Δεν γνωρίζω ακριβώς τον ακριβή αριθμό, σύμφωνα όμως με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δηλητηριάστηκαν πολλά ζώα.»

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία του ρεπορτάζ θανατώθηκαν δεκάδες ζώα. Αναμένουμε την παρέμβαση εισαγγελέα. Τι συμβαίνει λοιπόν στον Αλμυρό; Ποιος προβαίνει σε μαζικές θανατώσεις ζώων; Πρόκειται για κάποιο “αρρωστημένο μυαλό” ή μήπως χρειάζεται βαθύτερη έρευνα;

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.