Εξαιρετική η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στο Ειδικό Σχολείο - Λαός Του Αλμυρού

Εξαιρετική η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στο Ειδικό ΣχολείοΣε άκρως συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Ειδικού Σχολείου Αλμυρού, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αλμυρού, κ. Λάμπρος Μορφακίδης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, μίλησε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Ο πρώην Διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Αλμυρού, κ. Γιώργος Μυλωνάς παρέθεσε ομιλία κατά την οποία ανέφερε τις δομές της Ειδικής Αγωγής και την προσέγγιση των μαθητών με ειδικές ανάγκες. Παράλληλα, έκανε μια σύντομη αναδρομή, στην ιστορία του Ειδικού σχολείου, ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν για την εξέλιξή του κατά τα προηγούμενα έτη.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «ΣΤΟΡΓΗ», κα Νίκη Τσάκαλου, ευχαρίστησε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, όσους συμβάλλουν έμπρακτα στο έργο των Ειδικών Εκπαιδευτηρίων και του Συλλόγου, και ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές.

Τα παιδιά που φοιτούν στα ειδικά σχολεία και απασχολούνται στο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης και χαρά σε όλους τους παρευρισκόμενους. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, παρουσίασαν ένα σκετσάκι, αποδεικνύοντας ότι το έργο που γίνεται στα σχολεία αυτά τους δίνει την ευκαιρία να ανακαλύπτουν και να καλλιεργούν τις ιδιαίτερες ικανότητές τους.

Η εκδήλωση περιελάμβανε χριστουγεννιάτικο  Βazaar με δημιουργίες των μαθητών του Ειδικού Σχολείου Αλμυρού, του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλμυρού, του Συλλόγου ΑμεΑ «ΣΤΟΡΓΗ» και του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και τους ειδικούς παιδαγωγούς για την υπέροχη εκδήλωση. Ας μην ξεχνάμε πως είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά όλοι ίσοι με τα ίδια δικαιώματα στην μόρφωση, την εργασία, την κοινωνία.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.